Ploaie și distracție la cea de-a doua ediție Padiș Fest

De Oana Farcas
Reactualizat la:
2Comentarii
Ploaie și distracție la cea de-a doua ediție Padiș Fest
Sute de persoane s-au adunat, în ciuda ploilor torențiale, la Glăvoi în 15-17 iulie pentru a fi „Împreună pentru un turism responsabil”.

Menită să atragă atenţia asupra importanţei acordării respectului faţă de natură, fie că vorbim de spaţiile verzi, animale sau alte specii protejate, manifestarea a cuprins activițăți de tot felul: dezbateri, tiroliană și rapel. De asemenea, Padiș Fest a reunit pro-bono artiști precum: Raul Bochiș, Jetu-i Jet, Emeric Imre, Suburban Dream, Sorina și Radu și trupa follk Boemis.

Camping în Glăvoi

După ore întregi de dezbateri, pe temele infrastructurii turistice din Padiș și a campingului din Glăvoi, s-a ajuns la concluzia că primul pas pentru protejarea Padișului ar fi îmbunătățirea condițiilor pentru turism responsabil în zona de cazare la baza platoului (Boga, Arieșeni, Vârtop) și un turism cu impact redus în mediu în zona Padiș. Orice dezvoltare a infrastructurii turistice are ca limitări accesul la apă și la utilități, extrem de dificile în zona Padiș. Cu privire la Glăvoi, participanții la dezbatere și-au exprimat dorința realizării unui camping amenajat care însă să respecte toate condițiile de conservare a biodiversității și peisajului. Totodată, s-a constatat că există o serie de pași de urmat în direcția unui camping și că procesul se arată ca fiind unul de durată.

Lumina Facliilor

În cadrul PadișFest, ulterior dezbaterilor, primarul Comunei Pietroasa a afirmat că va susține crearea campingului și va începe demersurile în acest sens, iar că pe termen scurt va instala toalete ecologice în zona Glăvoi pentru a asigura condiții de salubritate.

Vreme mai rea, oameni mai mulți

„Constatăm o creștere a evenimentului care în ciuda vremii a atras un public mai mare decât anul trecut. În același timp, la dezbaterile PadișFest au participat mai multe instituții și factori interesați. Un punct important de creștere a PadișFest a fost sprijinul acordat de Primăria Pietroasa, factor principal de decizie în ceea ce privește zona Glăvoi. De asemenea, colaborarea cu Agenția de Management al Destinației Bihor, care se va implica în acțiuni de continuare a demersurilor este un câștig substanțial al ediției a doua a PadișFest”, au declarat organizatorii.

O parte din echipa O parte din echipă ©

Cu o valoare totală de 28.190 lei, festivalul a fost organizat prin proiectul ,,Zilele Parcului Natural Apuseni’’, coordonat de Asociația Compas în parteneriat cu RNP-Romsilva Administraţia Parcului Natural Apuseni R.A, cu sprijinul voluntarilor și a Salvamont Salvaspeo Bihor.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor