Ploşniţele şi mămăruţele invadează locuinţele

De Veronica Bursaşiu
14Comentarii
Ploşniţele şi mămăruţele invadează locuinţele
Fenomenul invaziei ploşniţelor puturoase şi a mămăruţelor este confirmat de şeful Agriculturii Bihorene.

Directorul Direcţiei Agricole Bihor, Nicolae Hodişan confirmă faptul că există o „explozie de ploşniţe” în natură. „Am observat şi eu, la mine la fermă, în apa câinelui erau o mulţime de mămăruţe. În solar, de asemenea erau o mulţime de insecte, ceea ce nu e specific acestei perioade”, a spus Nicolae Hodişan.

Şeful Agriculturii bihorene pune migraţia în urban a insectelor pe seama a doi factori: trezirea la viaţă a insectelor stimulată de căldură, dar şi pe seama lipsei prădătorilor care sunt plecaţi în ţările calde, creând un dezechilibru în ecosistem. „Cred că numai natura poate regla ceea ce se întâmplă. Vă garantez că nu pot fi stârpite indiferent cu orice aţi încerca. Lipsa prădătorilor în această perioadă face să se înmulţească lumea insectelor. În ecosistem există echilibru, astfel că orice specie e reglată de o specie de la un etaj superior. La etajul superior insectelor sunt prădătorii. Un fenomen similar de înmulţire a insectelor avem primăvara, însă fenomenul e mai puţin deranjant, deoarece prădătorii apar în scurt timp. Ori, acum nu se întâmplă aşa…”, consideră Nicolae Hodişan.

Directorul Direcţiei pentru Agricultură spune că insectele care au stat la hibernat au fost păcălite de aceste temperaturi. „Ele nu gândesc. Sunt stimulate de ceva să se trezească la viaţă şi acel ceva sunt temperaturile. E un fenomen similar cu înfloritul pomilor toamna, fenomen anormal, dar care se întâmplă. Tot aşa se fac testările la înflorire ale pomilor: se taie o crenguţă şi se duce în casă, le păcălim cu temperaturile mai ridicate ”, explică Nicolae Hodişan.14Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor