PMO a primit licenţa de explorare apă geotermală

De Cristina Ghilea
7Comentarii
PMO a primit licenţa de explorare apă geotermală
„Vineri, 26 octombrie, Agenția Națională pentru Resurse Minerale (ANRM) a emis în favoarea municipiului Oradea licența de explorare a apei geotermale din zăcământul orașului.

Până acum, această apă geotermală a fost explorată doar de un operator privat. Astfel, Municipiul Oradea se află acum printre primele administrații locale care dețin acest tip de licență”, transmite Primăria printr-un comunicat de presă.

Conform acestuia, „deținerea licenței este una din condițiile care trebuie îndeplinite pentru ca Municipiul Oradea să aibă acces la fondurile disponibile prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, Axa Prioritară 6: Promovarea energiei curate și eficienței energetice în vederea susținerii unei economii cu emisii scăzute de carbon, Obiectivul specific 6.1 – Creșterea producției de energie din resurse regenerabile mai puțin exploatate (biomasă, biogaz, geotermal), producție. Această licență era o condiție și pentru proiectul ”Valorificarea energiei geotermale în asociație cu pompe de căldură, pentru producerea agentului termic de încălzire și preparare a apei calde de consum la consumatorii cartierului Nufărul I – Oradea”.

Valoarea acestui proiect este de aproximativ 19 milioane de euro.

Proiectul cunoscut orădenilor ca Nufărul geotermal este în evaluare la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, autoritatea de management pentru Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM). Finanţarea ar trebui să se decidă până la finalul acestui an. „Această licență este una dintre condițiile pentru semnarea contractului de finanțare. În continuare, sperăm să câștigăm finanțarea acestui proiect”, a spus primarul Ilie Bolojan.7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor