PN Apuseni, destinaţie de excelenţă

7Comentarii
Parcul Natural Apuseni recunoscut în Europa
Parcul Natural Apuseni recunoscut în Europa
Parcul Natural Apuseni va beneficia gratuit de un film de prezentare din partea Comisiei Europene.

Parcul Natural Apuseni se va număra printre cele 22 de locuri din Europa care primesc distincţia de destinaţii turistice de excelenţă la gala premiilor EDEN 2009, ce va avea loc pe 8 octombrie la Bruxelles. În această calitate, Parcul Natural Apuseni va beneficia de la Comisia Europeană de realizarea unui film de prezentare, care va fi difuzat în premieră în cadrul Galei din octombrie. Clipul, cu o durată de trei minute, va fi postat pe site-ul www.edenineurope.eu și va fi pus gratuit la dispoziția Administrației Parcului Natural Apuseni pentru activități de promovare.

De asemenea, Parcul Natural Apuseni va fi promovat pe site-ul oficial EDEN, unde va avea o pagină proprie, și va fi inclus în Rețeaua Destinațiilor Europene de Excelență, care facilitează schimbul de experiență în vederea dezvoltării durabile.„ Pentru noi acest lucru înseamnă o recunoaştere a valorilor natuale şi culturale, a ceea ce adminstaţia Parcului şi administraţiile locale din zonă au reuşit să facă”, a spus Alin Moş, directorul Parcului Natural Apuseni.

Parcul Natural Apuseni a luat această distincţie alături de alte 21 de destinații europene. Destinațiile EDEN sunt desemnate printr-un concurs național, organizat de autoritatea de turism din fiecare țară participantă la proiect, pe baza temei și a criteriilor generale de participare stabilite anual la nivel european. „ Pentru noi acest lucru înseamnă o recunoaştere a valorilor natuale şi culturale, a ceea ce adminstaţia Parcului şi administraţiile locale din zonă au reuşit să facă”, a spus Alin Moş, directorul Parcului Natural Apuseni.

Beneficii

Proiectul EDEN a fost lansat în 2006 de Unitatea de Turism a Comisiei Europene și vizează obiectivele majore ale politicii europene din domeniul turismului: durabilitate, decongestionarea destinațiilor clasice, combaterea sezonalității, redirecționarea fluxurilor de turiști către destinații non-tradiționale, crearea de rețele între participanții la sectorul turistic.

Simona Albinaru7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor