PNG, ca o asociaţie de binefacere

PNG, ca o asociaţie de binefacere
ORADEA – Liderul filialei municipale a PNG, Călin Raita, ajuns în această funcţie în urma alegerilor din data de 14 aprilie, are planuri mari pentru PNG Oradea.

Alegerile au fost validate acum de către Biroul Permanent Judeţean, după ce, la o primă tentativă, alegerea lui Raita în funcţia de şef al PNG Oradea a fost invalidată de către conducerea PNG Bihor. Raita a obţinut 142 de voturi din cele 155 exprimate, devenind şef al partidului lui Becali peste Oradea. Contracandidatul său, Dorel Vesa, a primit doar opt voturi, însă şi aşa Vesa a acuzat fraude şi nereguli.

Pachete, medicamente, ochelari!
Printre planurile de viitor ale PNG Oradea se numără împărţirea a circa 100 de pachete cu alimente lunar persoanelor nevoiaşe, identificate prin asociaţiile de proprietari sau prin intermediul Bisericii.

„Dorim să fim un exemplu pentru alte partide şi să le arătăm oamenilor că ne pasă de ei şi în afara perioadei de campanie electorală”, a declarat Raita. Cum PNG e singurul partid din ţară unde nu se plăteşte cotizaţie, banii pentru ajutoare vor veni din donaţiile membrilor cu dare de mână.

Un alt plan al PNG Oradea este acela de a aduce medicamente foarte ieftine, pe care să le împartă la sediul partidului.

Acest lucru va fi posibil prin colaborarea cu unii membri ai PNG, care sunt distribuitori de produse farmaceutice. Raita doreşte chiar să aducă un aparat de măsurare a densităţii osoase (aparat de osteoporoză), în valoare de peste 40.000 de euro, pe care spune că îl va cumpăra din fondurile personale. Aparatul va fi amplasat la sediu, împreună cu un tester de glicemie, şi va fi disponibil tuturor celor care au nevoie de aceste date, fie ei membri ai PNG sau nu.

De asemenea, cei din partid speră ca în toamnă, prin colaborarea cu fundaţii din Germania, să reuşească să aducă câteva mii de perechi de ochelari pe care să le împartă celor care au nevoie, în cadrul unui program similar cu cel al Clubului „Lions”.

Mită electorală?
Ca răspuns la unele voci care îi acuză că toate aceste campanii intră în ambalajul mitei electorale, Raita a declarat că ei vor ajuta cetăţenii în permanenţă, şi că dacă ei sunt acuzaţi, ce se poate spune despre alte partide care au dat bani în plicuri sau alimente expirate pentru a cumpăra voturi.

Sergiu Briceag0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase