PNL acuză PSD la Sînmartin şi Rieni!

De Călin Corpaş
Reactualizat la:
8Comentarii
PNL acuză PSD la Sînmartin şi Rieni!
Ghilea acuză pliante ilegale anti-Popuş, iar la Rieni candidatul PSD este acuzat că a folosit maşina ocolului silvic în scopuri electorale.

Campania electorală debutează în trombă. În chiar prima zi de campanie electorală pentru alegerile locale, co-preşedintele PNL Bihor, Gavrilă Ghilea anunţă că PNL va seziza birourile electorale locale şi, la nivel, şi BEJ.

La Sînmartin, PNL acuză „flyere calomnioase” îndreptate împotriva primarului Popuş, ce ar fi distribuite de PSD. La Rieni, în schimb, primarul PNL Gheorghe Bota şi-a reclamat la Poliţie contracandidatul PSD la fotoliul de primar. Este vorba despre Flavius Irimie, şeful Ocolului Silvic Sudrigiu, căruia i se impută faptul că a folosit maşina de serviciu, un Nissan Terrano, în activităţi de propagandă electorală.

Pliantele şi apelul la sondaje

„Legea arată că un partid nu are voie să folosească de însemnele altui partid. E o campanie murdară, care nu face cinste unui partid care se respectă. Din modul în care îşi derulează campania cei de la PSD, deducem că sunt într-o mare disperare. E clar că targetul de 30% pe care şi l-au fixat la nivel judeţean nu poate fi realizat, indiferent de mijloace. În realitate, scorul lor nu va atinge pragul 20%. Mă refer la Consiliul Judeţean, iar la Oradea probabil că vor înregistra cel mai mic scor de după 1990.

Din perspectiva PNL, condamnăm asemenea practici în campania electorală şi ne permitem să condamnăm deoarece noi nu folosim această metodă murdară de campanie electorală pe care o foloseşte PSD”, afirmă Ghilea, precizând că urmare a sesizărilor făcute, aşteaptă să fie identificaţi şi sancţionaţi autorii.

124

Ghilea plusează: „Nu întâmplător atacurile se fac la Sînmartin şi Rieni, deoarece din sondajele care s-au făcut, ambii primari vor câştiga detaşat şi disperarea adversarilor este cu atât mai mare”.
În pliantul de la Sînmartin, sunt subliniate eventuale nerealizări ale primarului Popuş, inclusiv modernizarea ştrandului Venus, vândut către SC Turism Felix şi neintroducerea gazului în comună

„Distrigaz Vest nu are licenţă decât pe Oradea, dar au în proiectare şi Sînmartinul”, spune Popuş. În privinţa ştrandului Venus din Băile 1 Mai, ce apare în pliant, primarul de Sînmartin precizează că terenul este în curs de eliberare de sarcini, iar când va fi tranşată definitiv problema fostelor chioşcuri din ştrand, SC Turism Felix va achita şi restul sumei de 2,8 milioane de euro, din totalul de 5,65 milioane de euo.

Propagandă şi concediu forţat

La Rieni, primarul Bota i-a făcut plângere la Poliţie contracandidatului său la Primărie, din partea PSD, Flavius Irimie. Acum, i se cere şefului Direcţiei Silvice Bihor, Adrian Florescu – coleg de partid cu Irimie – să-l sancţioneze pe şeful Ocolului Silvic Sudrigiu ce vrea să ia Primăria Rieni şi care s-a folosit de maşina de serviciu de la Romsilva ca să-şi facă propagandă.

Ghilea: „Fac apel la toţi directorii de deconcentrate ca fiecare să îşi respecte funcţia pe care o deţine şi să nu se implice în această campanie electorală, pentru că altfel vor avea neplăceri. Spre exemplu, se implică unii inspectori PSD de la Inspectoratul Şcolar Judeţean. De exemplu, dl. fost inspector şcolar general Avram. Îi cer să-i lase în pace pe directorii de şcoli şi să nu-i implice în campania electorală”.

Şeful Direcţiei Silvice, Adrian Florescu, transmite că le-a cerut tuturor silvicilor să se abţină de la propaganda electorală în timpul orelor de serviciu şi să folosească logistica Direcţiei Silvice în timpul şi în afara programului de serviciu: maşini, însemnele Romsilva sau oferirea preferenţială de lemne. Irimie de la O.S. Sudrigiu a fost deja cercetat disciplinar, iar Florescu afirmă că i-a cerut subordonatului său să intre în concediu pe perioada campaniei electorale, altfel urmând a fi suspendat pe perioada campaniei.

Florescu susţine că e greu de dat o sancţiune drastică în aceste condiţii, câtă vreme Irimie nu a prejudiciat Statului, iar dacă silvicul-candidat PSD la Rieni nu intră de bunăvoie în concediu, atunci el, Florescu, îl va suspenda pe perioada campaniei electorale. Acelaşi Florescu spune că este pus într-o situaţie ingrată, ca director al Direcţiei Silvice Bihor, având în vedere faptul că sunt mulţi silvici care candidează în alegeri locale.

Şi, ca orice pesedist care se respectă, nu uită să dea şi un exemplu din PNL: „Avem 5 persoane care candidează la Consiliul Judeţean Bihor. Printre ei, Teodor Suciu, secretar al BPT la PNL Bihor. Ce să fac cu el, să-l împuşc? De asemenea, avem zeci de angajaţi candidaţi pentru consiliile lcoale din judeţ”.

 

„Hoţul strigă hoţii!”

Ioan Mang crede că în acest caz avem de-a face cu „hoţul care strigă hoţii”. Şeful PSD Bihor afirmă că „şeful de Ocol Silvic Sudrigiu nu a folosit maşina de serviciu în campanie, însa cei din PNL l-au reclamat peste tot! În schimb, liderii PNL Bihor merg în campanie doar cu maşini de serviciu!”.

Taguri: , ,


8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor