PNL acuză șefii Județului că repară drumuri pe criterii politice

Călin Gal
Călin Gal
Consilierul județean Călin Gal a prezentat rezultatele unor studii de trafic, în baza cărora cere conducerii CJ să reabiliteze DJ 797 Oradea – Sântandrei – Giriș – Toboliu.

DJ 797 Oradea – Sântandrei – Girișu de Criș – Toboliu (15 km).

DJ 767E Oșorhei – Copăcel (14 km).

DJ 191B Derna – Popești (12 km).

Sunt drumurile pentru care consilierul județean PNL Călin Gal acuză actuala conducere a Consiliului Județean că le neglijează pe motive politice. Adică din cauza faptului că aceste comune sunt conduse de PNL.

„Se fac lucrări în unitățile administrativ-terioriale (UAT) fără mare populație. În schimb, aceste drumuri județene din comune populate, cu trafic intens, sunt lăsate în degradare. Observăm acelelași metehne, că reparațiile, covoarele asfaltice se fac pe criterii politice. Aș fi curios dacă Direcția Tehnică din Consiliul Județean ne-ar putea indica care au fost criteriile tehnice pe baza cărora se repară drumul X sau Y. Deoarece observăm că sunt avute în vedere doar DJ-urile aflate în proximitatea sau care trec prin acele UAT în care există primari PSD, ALDE, UDMR”, reclamă Gal.

„15 autovehicule, două biciclete și o roabă”

Liberalul relatează rezultatele unor studii de trafic realizate pe drumurile județene, care arată că, spre exemplu drumul ce leagă Sântandreiul de Oradea este incomparabil mai circulat decât drumul DJ 768 Holod – Ginta – Rohani – Căpâlna (8 km).

„Acest drum era în stare bună, însă acum s-au așternut covoare asfaltice noi și s-au montat rigole. Miercuri, 10 aprilie, am realizat un studiu de trafic între orele 9 – 12, timp în care au trecut 15 autovehicule, două biciclete și o roabă. Un studiu de trafic realizat în același interval orar, pe sectorul de drum dintre Oradea și Sântandrei a arătat 2.519 autovehicule. Iar între Sântandrei și Oradea nu s-au făcut investiții, în ciuda faptului că necesită modernizare”, evidențiază Călin Gal.

Acesta emite următoarea concluzie: „Conducerea CJ tratează județul ca pe o feudă personală. Unii sunt mai bihoreni ca alții. Astfel aș carcateriza această tripletă (Pasztor – Mang – Bodea – n.red.) ca fiind incompetentă, politicianistă și nesocotind nevoile județului”.

Mang răspunde

La acuzele liberalilor, vicepreședintele Mang a reiterat angajamentul de a așterne 100 de kilometri de asfalt în județ, anul acesta. Cât despre drumul de Sântandrei, a pasat problema spre Primăria Oradea, spunând că intravilanul orașului a fost extins până la intrarea în comună, pentru modernizarea drumului!

Același Mang a arătat că lucrările de asfaltate anul trecut, în comuna Sântandrei, au fost realizate de Consiliul Județean, la cererea primarului Mărcuș. Despre DJ 768 A (Holod – Ginta – Rohani – Căpâlna), drumul reclamat de liberali ca neavând nevoie de noi lucrări, Mang spune că sunt, de fapt, reparații necesare în cadrul unei lucrări de investiții. Președintele PSD Bihor cu funcție de conducere la Consiliul Județean promite, în schimb, lucrări și pe drumul DJ 795 Tinca – Râpa, anul acesta.9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor