PNL atacă problemele de mediu

5Comentarii
ORADEA – Candidatul PNL la Primaria Oradea, Ilie Bolojan, şi-a prezentat ieri proiectul privind problemele de mediu cu care se confruntă municipiul şi rezolvările propuse de echipa pe care o conduce.

Secretarul de stat în Ministerul Mediului, Lucia Varga, a enumerat: gestionarea necorespunzătoare a deşeurilor, pubele insuficiente, depozitarea necorespunzătoare a deşeurilor, depozitele de deşeuri industriale care poluează mediul înconjurător, lipsa spaţiilor verzi. „La ora actulă există 10,6 mp de spaţiu verde pe cap de locuitor în condiţiile în care organizaţiile mondiale recomandă 50 mp iar media în Uniunea Europeană este de 26 de mp. Deşi Guvernul a alocat 13 milioane de lei pentru amenajarea parcului dendrologic din Cetatea Oradea, până la această dată nu s-a cheltuit niciun ban”, a declarat secretarul de stat.

Problema spaţiilor verzi va fi rezolvată, potrivit secretarului de stat, printr-o politică de păstrare a spaţiilor verzi existente, reabilitarea celor aflate într-o stare de degradare, amenajarea de spaţii verzi şi de agrement de-a lungul Crişului, în zonele rezidenţiale, realizarea de noi parcuri. Pe fostele halde aparţinând CET şi Cemtrade, însemnând circa 61 de hectare de teren, Ilie Bolojan s-a angajat să planteze pomi, pentru a le transforma în adevărate surse de oxigen. De asemenea, vor fi amenajate spaţii de recreere pe malul Crisului, în proiect fiind prevăzute cafenele şi restaurante lacustre. „Până la sfârşitul lui 2009 va fi amenajat un nou parc pe fostul amplasament al cimitirului Seleuş care acum arată deplorabil”, a declarat Ilie Bolojan.

El a mai spus că în primele 3 luni de la instalarea lui ca primar problema curăţeniei în municipiu va fi rezolvată. „Ce se poate face fără bani vom face într-un timp cât mai scurt, iar pentru restul vom profita de orice ocazie pentru a depune proiecte în vederea atragerii de fonduri”, a conchis candidatul PNL.
Georgiana Anghel5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor