PNL Bihor: Nu dorim să sabotăm

13Comentarii
PNL Bihor: Nu dorim să sabotăm
Avrigeanu insistă asupra nevoii ca șefii Consiliului Județean să poarte o discuție și să se înțeleagă cu grupul PNL, pe trei teme importante.

După ședința de plen a Consiliului Județean de la care grupul PNL a absentat, liderul grupului, Ionel Avrigeanu, a susținut că nu vrea, totuși, să saboteze activitatea plenului județean. „Nu dorim să sabotăm. Țara (PNL) este demisionar din data de 10, dar nu vrem să intrăm pe chestiuni juridice. E haios, totuși, să îți votezi propria ta vacantare. Vom analiza dacă a fost nelegală și, dacă vom constata că nu a fost conform legii, putem ataca în contencios”, a declarat penelistul.

Dacă Gal Călin, colegul său de plen, a subliniat asupra nevoii ca CJ să își desfășoare activitatea sub semnul legalității, Avrigeanu insistă asupra ca trioul de la șefia Județului, Pásztor – Mang – Bodea, să se înțeleagă cu grupul PNL, pe trei teme mari: salubritatea județului, problemele Aeroportului și investițiile, în special cele pe drumurile din județ. Altfel, liberalii amenință că nu vor vota proiectele ce necesită două treimi, cum sunt autogările din județ, pentru care Avrigeanu cere studii.

Totuși, ce se întâmplă între timp cu proiectul privind Parcul Științific și Tehnologic de la Universitate, blocat deja de PNL în două rânduri, în decembrie și ianuarie? „Nu suntem împotriva niciunui proiect major, dar trebuie să existe o cale prin care să stăm la masă, să fim consultați cât se poate de temeinic, să le discutăm în comisiile de specialitate și ulterior să luăm deciziile pe care trebuie să le luăm”, reclamă Călin Gal.

Plata gunoiului, o problemă

Avrigeanu vrea să vadă caietul de sarcini pentru salubritatea județului, pe care directorul ADI Ecolect, Bujor Chirilă, l-a promis pentru finalizare până în 15 februarie. „Sunt primari care contestă modalitatea de plată a salubrizărilor. Ar trebui ca PSD să aibă discuții cu primarii lui, iar PNL cu ai lui. Dl. Chirilă și dl. Mang vin cu variante, fără să se consulte cu nimeni. Au trecut doi ani și jumătate din actualul mandat. Acum descoperă conducerea că a fost de vină fostul președinte, fostul vicepreședinte sau Horia Carțiș, care era un executant. Astea le constați în primele 3 luni. O să mai treacă un an, și tot PNL va fi de vină. Când vrei să te derobezi de anumite responsabilități, dai vina pe trecut”, a comentat Avrigeanu, care crede că este necesar un consens cu conducerea CJ pentru ca proiectul integrat de gestionare a deșeurilor în județ să nu se blocheze.

Avrigeanu vrea să știe și ce conține raportul comisiei constituite în CJ privind managementul de la Aeroport Oradea. Este cunoscut faptul că președintele PNL Bihor, Ilie Bolojan, a criticat conducerea CJ Bihor pentru managementul de la Aeroport, după ce au dispărut cursele Ryanair. Iar Primăria Oradea, condusă de PNL, vrea să se implice la Aeroport, inclusiv financiar, dar conducătorii județului fug de această ofertă. Avrigeanu spune că va veni cu propuneri concrete către conducerea CJ, pe care, însă, nu le face publice acum.

Caută drumurile lui Mang

În privința drumurilor, liberalii cer ca drumurile județene finanțate prin PNDL să fie finalizate anul acesta. Și dau exemplul drumului Tășad – Copăcel – Șerghiș – Vârciorog, nefinalizat de doi ani încoace, chit că lucrările la terasament, executate și plătite deja, se deteriorează. „Am înțeles că firma d-lui vicepreședinte (Bodea – n.red.) s-a retras, dar trebuia să facă o licitație și să finalizeze drumul, pe cei câțiva kilometri, între Bucuroaia și Copăcel. La fel cum constatăm încă o promisiune neonorată (a lui Ioan Mang – n.red.), aceea că va asfalta toate drumurile de pământ din județ”, a declarat Avrigeanu, exemplificând cu drumurile Husasău de Tinca – Oșand, care trebuia continuat spre Șumugiu și Hidișelu de Sus, drumul Aștileu – Măgești – Zece Hotare, Căpâlna – Șoimi și

Dobrești – Roșia. Cu această ocazie, Avrigeanu a subliniat cum CJ Bihor și-a executat abia 50% din bugetul pentru investițiile pe drumuri în județ, pe anul 2018.

Proiectul Parcului Științific și Tehnologic de la Universitate nu a primit votul Consiliului Județean, din cauza lipsei grupului PNL, din plen.Consilierii județeni PNL au boicotat prima ședință de plen a Consiliului Județean din 2019. O ședință pe a cărei ordine de zi au figurat hotărâri importante ...13Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor