PNL se explică: Şedinţa CJ nu-şi justifica urgenţa

Reactualizat la:
1Comentariu
PNL se explică: Şedinţa CJ nu-şi justifica urgenţa
Urmare a neparticipării consilierilor judeţeni PNL la şedinţa extraordinară a Consiliului Judeţean de marţi, 11 aprilie, PNL a emis următorul comunicat de presă, prin care-şi justifică gestul:

„Azi (marți), 11.04.2017, grupul PNL nu a participat la şedinţa extraordinară convocată de domnul Pasztor Sandor pentru ora 11:00.

Grupul PNL s-a prezentat în respect faţă de bihoreni la ora stabilită în anticamera sălii de plen.

Motivul principal pentru care s-a adoptat această abordare a consilierilor judeţeni este că nu se justifică acest caracter extradionar pentru şedinta CJ de azi, deoarece proiectele de pe ordinea de zi propuse spre dezbatere şi aprobare de catre iniţiatorul şedinţei extraordinare, nu se încadrează în prevederile art. 94 aliniatul (2) teza finală din Legea 215/2001 republicată , cu modificările si completările ulterioare.

În speţă art. 94 aliniatul (2):

Consiliul Judeţean se poate întruni şi în şedinţe extraordinare ori de câte ori este necesar, la cererea preşedintelui sau a cel puţin a unei treimi din numărul membrilor consiliului ori la solicitarea prefectului, adresată preşedintelui consiliului judeţean, în cazuri excepţionale care necesită adoptarea de măsuri imediate sau prevenirea, limitarea sau înlăturarea urmărilor calamităţilor, catastrofelor, incendiilor, epidemiilor sau epizootiilor, precum şi pentru apărarea ordinii şi liniştii publice.

Ca şi o dezbatere a celor anterior susţinute, verificând proiectele propuse pe ordinea de zi se desprind următoarele concluzii:

  1. Aprobarea ROF nu justifică caracterul urgent stipulat în prevederile legale.
  2. Însuşirea inventarului actualizat (public şi privat) de asemenea nu justifică urgenţa sau caracterul excepţional, pâna la o şedintă ordinară.
  3. Contractul de Comodat nr.66/4016/2016 expiră la sfârşitul lunii aprilie astfel încât suferă o amânare până la o viitoare şedinţă ordinară; termenul de expirare este 21.04.2017.
  4. Acordarea dreptului de uz şi servitute nici nu putea fi luată în dezbatere, în condiţiile în care extrasul de CF ataşat documentaţiei la proiect datează din anul 2013 (26.08.2013), astfel încât nu este actualizat.
  5. Proiectul de modificare a Componenţei Comisiei de validare nu reclamă niciun caracter extraordinar şi nicio urgenţă.
  6. Celelalte proiecte de pe ordinea de zi nici atât nu justifică un astfel de caracter extraordinar şi urgent, astfel că toate proiectele pot face obiectul dezbaterilor intr-o viitoare şedintă ordinară.”

Taguri: , ,


1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor