PNL va respinge ideea Parlamentului unicameral

Reactualizat la:
Întîlnirea de astăzi dintre premierul Tăriceanu şi liderii partidelor politice va fi urmată mîine şi poimîine de consultările cu preşedintele Traian Băsescu. Premierul va merge vineri la Cotroceni din postura de lider de partid, urmînd să discute cu preşedintele despre parlamentul unicameral şi modificarea Constituţiei.

Întîlnirea dintre liberali şi Traian Băsescu se anunţă a fi una extrem de interesantă mai cu seamă că parlamentarii PNL nu par a fi de acord cu ideea Parlamentului unicameral, susţinută de preşedinte.

Liberalii îi vor prezenta preşedintelui mai multe motive în sprijinul menţinerii Parlamentului bicameral. Conducerea PNL consideră drept… grabă ideea modificării Constituţiei înainte de aderarea României la UE.

De altfel, şi liderii UDMR susţin că regândirea Constituţiei nu reprezintă o urgenţă. UDMR nu este de acord cu schimbarea actualului sistem electoral.

În opinia liderilor Uniunii, rediscutarea Constituţiei impune redefinirea atribuţiilor Guvernului, ale Parlamentului, ale Preşedinţiei, dar şi a celorlalte puteri din stat, precum şi o regândire a împărţirii administrativ-teritoriale a ţării.

Sursa: Realitatea.tv