Poate începe șantierul spre Drumul Boilor! Primăria semnează contractul cu Super Construct

De Roxana Deaconescu
Poate începe șantierul spre Drumul Boilor! Primăria semnează contractul cu Super Construct
© foto: arhiva
De anul viitor se ajunge mai ușor la Moșnița. Primăria se pregătește să semneze contractul pentru execuția șoselei care să lege capitala Banatului de Moșnița, cu firma Super Construct, care a câștigat licitația demarată de municipalitate în luna aprilie. Lucrările costă aproape 3,5 milioane de euro.

După mai bine de patru ani de la elaborarea studiului de fezabilitate, Primăria Timișoara dă undă verde șantierului pentru drumul de legătură dintre Calea Moșniței și DC 149 – Drumul Boilor. Lucrările erau estimate la 16,46 milioane de lei cu tot cu TVA, iar licitația a fost câștigată cu 16,38 milioane de lei cu TVA, echivalentul a aproximativ 3,5 milioane de euro.

Vorbim despre o șosea de aproape 2 kilometri, care va fi amenajată de la zero, va avea o bandă pe sens, piste de biciclete, trotuare și iluminat public, ne asigură oficialii PMT. Lucrările vor fi executate de o asociere de firme, iar lider este Super Construct, aceeași societate care a lărgit și Calea Martirilor până la intersecția cu localitatea Giroc și care reabilitează și Podul Eroilor.

„A fost finalizată licitația și urmează să semnăm contractul de execuție pentru amenajare drum de legătură între Calea Moșniței și DC149. Executant va fi asocierea dintre Super Construct – lider, Romtim Instal și Electroechipament Industrial. Subcontractant este Trans AR Trust Instalații. Valoarea lucrărilor este de 13.765.533 lei fără TVA, iar termenul de execuție este de opt luni”, a anunțat, marți, primarul Nicolae Robu.

Edilul-șef spune că lucrările vor începe abia după finalizarea licitației pentru dirigenția de șantier.

„Urmează să fie finalizată săptămâna viitoare și licitația pentru dirigenția de șantier și apoi imediat vor putea începe lucrările. Se vor amenaja carosabilul, trotuarele, pistele pentru biciclete, zonele verzi, vor fi amenajate, de asemenea, niște podețe pe canalele de desecare, irigație din zonă, se vor face marcaje, se vor monta indicatoare rutiere ș.a.m.d., lucrări edilitare, la rețelele de utilități, cele clasice, apă, canal, termoficare, iluminat public și se va realiza o canalizație tehnică pentru trecerea cablurilor prin ea”, a conchis Robu.

Despre Drumul Boilor se vorbește de mai bine de patru ani. În 2015 a fost aprobat studiul de fezabilitate, dar și traseul complet al șoselei care ar urma să plece din intersecția Căii Moșniței din Timișoara cu strada Albăstrelelor și să dea direct în DC149, cunoscut ca și Drumul Boilor. Tot atunci s-a vorbit și despre donațiile ce urmau făcute de proprietari. În cele din urmă, primăria a obținut tot terenul, dar s-a împotmolit în avizul de mediu. Agenția pentru Protecția Mediului Timiș nu s-a grăbit să dea acordul, iar oficialii instituției de pe C.D. Loga acuzau alte interese.

Pe noua șosea ar trebui să se circule în opt luni de la începerea șantierului, care va fi deschis de îndată ce primăria semnează ordinul de începere a lucrărilor.

Articole pe aceeași temă:

Spre Drumul Boilor, în licitație pentru execuție! La patru ani de la studiul de fezabilitate0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !