Pocnitori şi artificii, interzise!

16Comentarii
Pocnitori şi artificii, interzise!
Pentru a preveni neplăcerile de Sărbători, prin folosirea petardelor, poliţiştii bihoreni prezintă modificările legislaţiei în vigoare. Video: Petardele interzise  

Se interzice persoanelor juridice comercializarea către persoane fizice a obiectelor artizanale şi de distracţie fabricate sau confecţionate pe bază de amestecuri pirotehnice din clasele II – IV, T.1, T.2, precum şi a artificiilor din categoria „obiecte zburătoare luminoase” şi a pocnitorilor din clasa I. Persoanele juridice autorizate în condiţiile legii pot folosi aceste obiecte artizanale şi de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice numai în interes propriu şi numai în locuri autorizate. Se interzice persoanelor fizice confecţionarea, deţinerea, comercializarea, importul, folosirea sau orice altă operaţiune cu obiecte artizanale şi de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice din clasele II-IV, T.1 şi T.2, precum şi a artificiilor din categoria „obiecte zburătoare luminoase” şi a pocnitorilor din clasa I.

Controale preventive

Astfel, pentru a preveni producerea unor accidente cauzate de utilizarea ilegală şi necorespunzătoare a obiectelor pe bază de amestecuri pirotehnice, poliţiştii bihoreni împreună cu reprezentanţii altor instituţii abilitate în domeniu, vor organiza acţiuni de control în pieţe, târguri, depozite en-gros şi, în general, în zonele aglomerate. Scopul acestor acţiuni constă în depistarea persoanelor care comercializează asemenea produse cu încălcarea dispoziţiilor legale şi luarea unor măsuri ferme faţă de cei care desfăşoară activităţi de comerţ ambulant, precum şi faţă de cei care încalcă dispoziţiile legale privind modul de folosire şi depozitare a acestor produse.

Modificări în legislaţie

Ultima modificare a Legii nr.126/1995, respectiv Legea nr.406/2006 sancţionează mult mai drastic aceste fapte, prin introducerea în art.31, alin.2 indice 1 a următoarelor prevederi: confecţionarea, deţinerea, comercializarea, importul, folosirea sau orice altă operaţiune cu obiecte artizanale şi de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice din clasele II-IV, T.1 şi T.2, precum şi a artificiilor din categoria „obiecte zburătoare luminoase” şi a pocnitorilor din clasa I, efectuate fără drept constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 1 an.

„Pentru a preveni acest fenomen şi pentru menţinerea unui climat de siguranţă publică în preajma sărbătorilor de iarnă, rugăm cetăţenii ca în cazul în care au sesizat comiterea unor astfel de fapte, să se adreseze de îndată poliţiştilor care îşi desfăşoară activitatea în zonele în care locuiesc”, recomandă subcomisar Ioana Indrieş, purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor.16Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor