Pod de flori peste Crişul Repede

De Simona Drimbău
Reactualizat la:
1Comentariu
Pod de flori peste Crişul Repede
O serie de acţiuni educative şi distractive au avut loc sâmbătă chiar pe malul Crişului Repede din Oradea.

Zeci de orădeni, în mare parte copii au luat parte sâmbătă la activităţile derulate de Asociația Aqua Crisius în parteneriat cu Facultatea de Științe din cadrul Universității Oradea, ABA Crișuri și Ecotop Oradea.

La evenimentul prilejuit de Ziua Internațională a Migrării Peștilor / World Fih Migration Day, cei prezenţi au putut afla mai multe despre ape şi despre insectele acvatice. Astfel, pe malul drept al Crișului Repede, aval de Podul Intelectualilor Universitatea din Oradea, prin intermediul Facultății de Științe, mai exact a profesorului Iie Telcean și a profesoarei Diana Cupșa i-au ajutat pe participanţi să înțeleagă mai bine peștii și insectele acvatice -cronevertebratele bentonice.

ziua-internationala-a-migrarii-pestilor-8

De asemenea, echipa ABA Crişuri a ţinut o demonstraţie cu echipentele mobile pentru pH apă, conductivitate şi oxigen, toate importante pentru sănătatea peştilor.

Permanent în intervalul 11-14.30, pentru cei mici au fost pregătite diverse workshopuri și jocuri educative și distractive. Un mare interes a trezit concurs de desenat și colorat pești. “Cele mai frumoase opere vor fi trimise la un concurs cu premii asigurate de către celebra firmă Patagonia”, a precizat Andrei Togor, reprezentantul Asociației Aqua Crisius.

ziua-internationala-a-migrarii-pestilor-3

În pauzele dintre workshopuri au fost realizate şi prezentări ale echipamentului de pescuit științific și de pescuit la muscă artificială (fly fishing).

Pod de flori

Un „pod” de flori a unui cele două maluri ale Crişului. O altă acţiune derulată sâmbătă de Universitatea Oradea şi ABA Crişuri a constat în realizarea şi ancorarea a două ghirlande de flori. Malul stâng al falezei cu a fost animat şi cu baloane, steguleţe şi jocuri.

A treia acţiune derulată sâmbătă de ABA Crişuri a fost cea în colanorare cu Asociaţia Trăieşte Verde şi cu Facultate de Stiinţe Socio-Umane, în Cetatea Oradea. Aici a avut loc o vânătoarea de comori. Grupaţi în patru echipe şi ghidaţi de o hartă, ecologiştii au pornit prin Cetate pentru a caută altfel de comori: PET, hârtie, sticlă şi mâncare. La final „vânătorii” au fost răsplătiţi cu un mini atelier de creaţie.

ziua-internationala-a-migrarii-pestilor-101Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor