Pod nou peste Peţa

5Comentarii
ORADEA – Actualul pod rutier dintre străzile Armatei Române şi Universităţii, peste Peţa, va fi înlocuit de unul nou, cu trotuare şi dimensiuni de gabarit adaptate la situaţia rutieră prezentă. De altfel, darea în folosinţă a Cartierului Europa va creşte trafucul spre centrul oraşului. Pod nou [.doc – 46KB]

Podul a fost construit în 1940 şi a suferit o lărgire înspre aval în 1950. La expirarea termenului de valabilitate de 40 de ani, stabilit pril lege, s-a comandat o expertiză tehnică Institutului de Proiectări pentru Transporturi Auto ,Navale si Aeriene Bucureşti, din care a reieşit că starea tehnică a podului este nesatisfacatoare.

Ca urmare, podul existent se va demola şi se va proiecta un pod nou în lungime de 13 m, lăţime de 1,3 m  din care carosabil 7,80 m, trotuare pe ambele părţi câte 1,50 m şi parapeţi de siguranţă, câte 0,25 m.

Valoarea investiţiei este de 172.204 euro şi urmează să fie realizat în 5  luni, conform raportului de specialitate votat marţi, în unanimitate de consilierii locali întruniţi în şedinţa ordinară a Legislativului.

Cristina Ghilea5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor