Pod nou peste râul Mureş

Zi de sărbătoare pentru locuitorii comunei Zam, care au luat parte, ieri, la inaugurarea unui nou pod peste râul Mureş. Podul este situat aproape de graniţa judeţelor Hunedoara şi Arad şi a fost dat în folosinţă la capătul a 15 ani de lucrări care au fost întrerupte, în mai multe rânduri, din lipsă de fonduri.

Valoarea investiţiei se ridică la 1,47 milioane euro, din care 1,03 milioane euro au fost alocaţi în perioada anilor 2004-2006 din bugetul Consiliului Judeţean Hunedoara. Podul din localitatea Zam are o lungime de 155 metri, este prevăzut cu două benzi pentru traficul rutier şi cu trotuare pentru pietoni.

„Este cea mai mare investiţie finalizată de Consiliul Judeţean Hunedoara în acest mandat. Infrastructura reprezintă o prioritate pentru că, în acest fel, vom putea sprijini dezvoltarea economică a zonelor din judeţ”, afirma preşedintele CJ Hunedoara, Mircea Moloţ, prezent la inaugurare.

Peste 800 de săteni din satele Zam, Sălciva şi Pojoga beneficiază de construcţia noului pod, accesul acestora spre Drumul Naţional 7 fiind scurtat cu 25 de kilometri. Până la darea în folosinţă a lucrării, sătenii foloseau un drum învecinat, iar râul Mureş era traversat de sătenii din Pojoga cu o barcă, spunea, la rândul său, primarul comunei Zam, Gheorghe Sicre.

Pentru oamenii zonei, podul rezolvă o problemă care durează de cel puţin 20 de ani. „De multe ori treceam Mureşul cu barca, dar riscam atunci când apele erau umflate de ploi. Ne era teamă mai ales pentru copiii care mergeau la şcoală”, spunea Ana Busuioc din Sălciva. „Aşteptăm acest pod de foarte mult timp. Ocoleam cu maşina cel puţin 20 de kilometri”, afirma, la rândul său, Dănuţ Plăveţ, din satul Pojoga. „Era bine să avem podul acesta încă de acum 30 de ani. Este bun şi acum, pentru că rămâne la copiii şi nepoţii noştri”, a completat, la cei 84 de ani ai săi, Ion Laz, din Sălciva.

Sorin Blada0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !