Podul de la Obor, in 90 de zile

4Comentarii
Podul de la Obor, in 90 de zile
În două săptămâni, vechiul pod peste Peta de la piata de vechituri va fi de domeniul trecutului, demolarea obiectivului şi devierea reţelelor a început din noiembrie.

Intenţia este de reconstruire a acestuia. „Acest pod asigura legătura între Calea Aradului, străzile Vlădeasa şi Octavian Goga, strada Făgăraşului, dar datorită stării înaintate de degradare, prezintă un real pericol de accidente”, se arată într-un comunicat al Primăriei.
Executantul lucrărilor este Drumuri Bihor SA, în contul a 350.485 lei cu TVA, iar durata de execuţie de 90 de zile.

Proiectul de reconstruire prevede două benzi de circulaţie, câte una pe sens şi trotuare pe ambele sensuri de circulaţie. Podul va avea lungimea de 20,35 metri, distanţa între feţele culeielor va fi de 7,12 metri, iar lăţimea totală va fi de 13,30 metri.

Podul se face din structură metalică sub formă de arc, sprijinită pe o fundaţie din beton. Trotuarele se vor încadra spre exterior de grinda de coronament cu secţiunea de 50×50 centimetri, realizată din beton armat. Ca lucrări auxiliare, s-au prevăzut scări pe ambele părţi, pentru accesul la revizia infrastructurilor. În zona podului, pe aproximativ 50 de metri, albia va fi consolidată cu dale din beton.

Prin amplasare şi prin legăturile esenţiale pe care le formează în cadrul tramei de trafic din zonă, podul joacă un rol esenţial în fluidizarea circulaţiei, scurtarea distanţelor de parcurs între zonele funcţionale ale oraşului, sporirea siguranţei circulaţiei şi eliminarea blocajelor în punctele cheie din zona Calea Aradului.

C.C.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor