Podul Densusianu, la iarna…

De Cristina Ghilea
7Comentarii
Podul Densusianu, la iarna…
Închis de patru luni pentru reparaţii, Podul Densusianu este într-o stare de deteriorare mai gravă decât s-a presupus la decopertare.

Obiectivul necesită lucrări serioase de consolidare, ceea, evident, presupune un buget mult mai mare decât pentru o simplă reasfaltare.

„la Podul Densusianu s-ar putea să fie nevoie de o nouă licitaţie, pentru că s-a descoperit că sunt lucrări suplimentare care depăşesc valoarea alocată iniţial”, spune primarul Ilie Bolojan.

Expertiza la structură cerută de CNADR – beneficiarul lucrării, în numele Guvernului, arată că oboectivul are nevoie de consolidare la structura de rezistenţă. Executantul va trebui să ridice grinzile din fiecare capăt pentru a permite accesul la picioarele podului şi la structura reazem. Găsirea unei soluţii tehnice acceptabile se anunţă o bătaie de cap pentru executant.

Din primăvară

Cum o bătaie de cap este şi traficul din zonă, mai ales pentru maşinile grele care tranzitează Oradea şi sunt obligate să se înghesuie împreună cu automobilele orădenilor pe câte o sigură bandă pe fiecare sens. Faptul că drumul, dat în folosinţă în iarnă, este încă în bună stare, este o consolare prea mică pentru ritmul de melc…

Reabilitarea vechiului pod peste Crişul Repede de pe centură a început în luna aprilie, cu termen de finalizare în luna iulie.

Pentru început s-a demolat supra-structura până la grinzile de beton, apoi lucrul a încetat în aşteptarea comisiei formată din reprezentanţii proiectantului, ai beneficiarului şi constructorului care să facă o notă de constatre a structurii de rezistenţă. Nici după două luni de la încetarea lucrărilor comisia încă nu s-a întrunit. La întrunire, săptămâna trecută, a dat verdictul cel mai drastic: podul are nevoie de intervenţie la rezistenţă. În aşteptarea banilor necesari, obiectivul stă decopertat, putând fi admirat pe-ndelete de participanţii la trafic de pe noul pod.

 7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor