Podul Ferdinand, reabilitare de urgenţă

10Comentarii
Podul Ferdinand, reabilitare de urgenţă
Primăria anunţă începerea procedurii de achiziţie pentru lucrările de reabilitare a Podului Ferdinand.

Iniţial, lucrările urmau să fie efectuate concomitent cu reabilitarea Pieţei Unirii. Conform expertizei realizate de firma Aquacons SRL, podul se află într-o stare nesatisfăcătoare, astfel că se impune realizarea lucrărilor de reabilitare cât mai curând posibil.

Investiţia a fost anunţată de primarul Ilie Bolojan la începutul acestui an, Consiliul Local aprobând indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiție Reabilitare pod Piața Unirii peste râul Crișul Repede, la valoarea de 1.668.069 euro.

Studiul efectuat cu privire la starea acestuia a evidenţiat degradări și defecte care impun remedierea lor grabnică: partea carosabilă și îmbrăcămintea de pe trotuare prezintă gropi, făgaşe, parapetele pietonale au fisuri și crăpături, gurile de scurgere sunt înfundate, cu tuburile de prelungire corodate, în zonele de rezemare a tablierului central sunt defecte datorate infiltrărilor de apă cauzate de degradările rosturilor, deteriorarea avansată a zidurilor de sprijin de pe ambele maluri, amonte și aval de pod şi defecte la scările de acces.

Având în vedere necesitatea de a interveni la consolidarea podului, a fost luată în considerare oportunitatea de a oferi acestui pod un caracter de reprezentativitate, care să contribuie prin arhitectura sa la aspectul de ansamblu al Pieței Unirii și al Pieței Ferdinand, ambele urmând să fie reabilitate în decursul următorilor ani.

Podul Ferdinand a fost construit în anul 1954, iar de atunci nu a fost supus reparațiilor capitale.10Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor