Poezie, alchimie si caricatura la Cartea de Nisip

De Simona Popovici Donici
Poezie, alchimie si caricatura la Cartea de Nisip
Poezie, alchimie si caricatura la Cartea de Nisip
Ziua şi evenimentul la Cartea de Nisip! Un eveniment editorial, o seară dedicată alchimiei şi o expoziţie de caricatură colorează a doua jumătate a acestei săptămâni în librăria din centrul Timişoarei.

În 13 septembrie, de la ora 18 la Cartea de Nisip va fi lansat volumul de poezie „Katanamorfoze” de Liviu Georgescu. La eveniment vor participa Cornel Ungureanu, Mircea Mihăieş şi Robert Şerban. „Liviu Georgescu a absolvit Facultatea de Medicină Generală din Bucureşti (1984). Este medic în România până în 1989. Din 1990, trăieşte în azil politic în Statele Unite ale Americii, urmându-şi soţia care se refugiase politic din 1987. Din 1997 practică medicina internă în cabinetul său din New York. Este Membru al Cenaclului de Luni condus de Nicolae Manolescu, al “New York Academy of Poets”, “Poetry Society of America” ,”Modern Poetry Association”, “International Library of Poets”, precizează organizatorii lansării de carte .

Vineri, 14.09.2012, de la ora 17, Cartea de Nisip propune o întâlnire dedicată alchimiei. Va vorbi actorul Călin Ionescu alături de invitatul său Alexandru Pop. Taxa de participare la eveniment este de 5 lei.

„Alchimia. Ştiinţă vs. Magie va consta într-o expunere a alchimiei ca istorie, ca ştiinţă, ca artă, ca filosofie sau ca disciplină spirituală. Faptul că astăzi vorbim despre alchimie nu înseamnă decât că aceasta, prin universalitatea ei, trece de bariera ştiinţei. A transforma orice metal în aur înseamnă, dincolo de chimie, a transforma spiritul uman în ceva nobil iar a căuta piatra filozofală înseamnă a începe să te cauţi pe tine pornind din interior”, subliniază moderatorul întâlnirii.

Sâmbătă, 15.09.2012, la ora 19 va avea loc vernisajul expoziţiei de caricatură „Linii, culori, momente”. „CreARTiv3 este un proiect iniţiat de Asociatia Artistilor Vizuali CreARTiv, ce are ca scop promovarea artelor vizuale în România, susţinând cei mai talentaţi artişti din domeniu. Obiectivul acestei expoziţii este promovarea caricaturii portretistice”, explică, iniţiatorul proiectului Călin Balea. Expozanţi vor fi caricaturiştii Adrian Trestian Vasile, Radu Cleţiu şi Valentin Chibrit.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !