Poezie canadiană la Cercul Militar

ORADEA – Poetul canadian George Elliot Clarke şi-a lansat, luni seara, la Cercul Militar din Oradea, volumul de poezie „Poeme incendiare”, publicat de editura orădeană Cogito, în traducerea poetei Flavia Cosma.

„George Elliot Clarke este un mare poet, şi nu spun asta numai pentru că este aici de faţă sau pentru a vă încălzi sufletele, ci pentru că sunt convins de lucrul acesta. A fost tradus şi interpretat în română impecabil, de o altă mare poetă, orădeanca Flavia Cosma”, spune prof. univ. Ioan Ţepelea, directorul editurii Cogito.

„Îmi este greu să vorbesc despre poezie într-o societate pragmatică, utilitaristă, în care banul primează. Am dat mai demult o carte de a mea unui prieten, fără să-i scriu însă vreo dedicaţie. Mergând mai apoi în vizită la el, am zărit cartea pe o masă, deschisă la prima pagină. Pe prima pagină era scris ceva cu majuscule. M-am apropiat şi am citit :«Această carte a fost scrisă de un nebun».

După un moment de uluire, mi-am dat seama că are dreptate. Şi George Elliot Clarke este un nebun la urma urmelor, din moment ce scrie poezie, dar un nebun inocent, inefabil”, a spus scriitorul Lucian Scurtu.

Publicul adunat în sala festivă a Cercului Militar a avut ocazia să asculte poezia lui George Elliot Clarke recitată chiar de autor, în limba engleză, şi apoi varianta în limba română, recitată chiar de traducătoarea poemelor.

Ovidiu Morcan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !