Poezie si desene pentru pace cu detinuti

De Otilia Șandor
Poezie si desene pentru pace cu detinuti
Zeci de deţinuţi au fost vineri angrenaţi într-o activitate de creaţie aparte, ocazionată de sărbătorirea Zilei Internaţionale a Păcii.

La sediul Penitenciarului Oradea, reprezentanţii acestei unităţi de detenţie şi colaboratorii lor de la Uniunea Femeilor din Bihor au organizat concursul de poezie şi desene, intitulat „Prietenie pentru pace”.

La secţiunea poezii s-au înscris 45 persoane private de libertate, dintre care 19 au participat cu poezii proprii, iar la secţiunea de desene 23 persoane private de libertate au prezentat desene specifice Zilei Internaţionale a Păcii.

Aceasta este a doua acţiune specială susţinută vineri de către deţinuţii de la Oradea, după piesa de teatru „Dinţii”, de la Teatrul Arcadia. Ambele activităţi au ca scop încurajarea persoanelor private de libertate talentate de a se exprima în domeniul creaţiei artistice. În acest fel, reprezentanţii Penitenciarului Oradea consideră că pot să îi determine pe deţinuţi să îşi îmbunătăţească imaginea de sine, să îşi sporească încrederea în propria persoană, să îşi dezvolte bagajul informaţional care să le permită şanse mai mari de reintegrare în societate.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !