Poftiţi la puşcărie, de Ziua sfinţilor

De Otilia Șandor
Poftiţi la puşcărie, de Ziua sfinţilor
Bihorenii sunt invitaţi la un tur prin Penitenciarul Oradea, de ziua ocrotitorilor instituţiei.

Ca în ultimii ani, în data de 29 iunie, reprezentanţii Administrației Naționale a Penitenciarelor marchează în toată ţara Ziua lucrătorilor din penitenciarele din România, sub patronajul spiritual al Sfinților Apostoli Petru și Pavel, ocrotitorii sistemului.

La Oradea, evenimentul va fi evidenţiat vineri, 30 iunie, când reprezentanţii Penitenciarului de Maximă Siguranţă din oraş îi vor invita pe membrii familiilor personalului unităţii, pe reprezentanţii societăţii civile şi ai mass-media locale şi centrale, ai ONG-urilor şi instituţiilor partenere, la un tur de vizitare a celor mai reprezentative locuri din penitenciar.

Scopul derulării acestei activități este de a prezenta penitenciarul și activitățile derulate zilnic de către personalul instituției, activitățile și programele în care sunt implicate persoanele private de libertate în vederea pregătirii pentru reintegrarea în societate, dar și rolul pe care îl are instituția pe plan social.

Adina Bîrda, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Oradea, a transmis că accesul vizitatorilor se va efectua de la ora 8:30 pentru reprezentanții mass-media, iar între orele 10:00-13:30 pentru membrii familiilor personalului unităţii, reprezentanţi ai societăţii civile, ONG-uri, instituţii partenere ori alți cetățeni.

De reţinut că participanţii la eveniment trebuie să aibă asupra lor un act de identitate valabil (cu fotografie).

„Accesul în locul de deţinere presupune ca persoanele vizitatoare să se supună controlului anti-terorist şi să predea, pentru a fi păstrate pe toată durata vizitei, bunurile şi obiectele interzise (telefoane mobile şi componente sau accesorii ale acestora, obiecte ascuţite sau contondente, băuturi alcoolice, precum şi alte obiecte sau substanţe interzise). Pentru buna desfăşurare a activităţilor, orădenii care doresc să viziteze penitenciarul sunt rugaţi să se prezinte cu 15 minute mai devreme”, a transmis Adina Bîrda.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !