Pogăcian „atacă” J.O. 2008

Pogăcian „atacă” J.O. 2008
Luptătoarea Alina Pogăcian de la CSS Deva este prima sportivă din judeţ care demarează campania de calificare la JO 2008. Alina a fost convocată, luni, la Lotul Olimpic de Lupte senioare al României pentru un cantonament de pregătire în vederea turneelor preolimpice de anul viitor. 

Deva – Junioara de 20 ani Alina Pogăcian, cea mai valoroasă sportivă a secţiei de lupte a CSS Deva, a făcut deja primul pas pe drumul de calificare la Jocurile Olimpice Beijing 2008.
Federaţia Română de Lupte a informat, ieri, clubul CSS Deva că Alina Pogăcian, care din 2007 va fi senioară, a fost selecţionată şi convocată la Lotul Olimpic de Lupte Senioare al României, lot care începe pregătirile pentru concursurile preolimpice de anul viitor.

Alina a fost desemnată titulara categoriei 48 kg (prima categorie olimpică) şi va participa în perioada 14 noiembrie – 22 decembrie la un cantonament de pregătire la Târgovişte în vederea turneelor preolimpice de anul viitor. „Este cea mai importantă performanţă din istoria clubului nostru. Alina este prima sportivă de la CSS Deva care ajunge în Lotul Olimpic de Senioare şi are şansa să se califice la Jocurile Olimpice”, afirma Partenie Matei, directorul CSS Deva.


Alina Pogăcian, cea mai valoroasă componentă a secţiei de lupte a CSS Deva, a fost selecţionată şi convocată, ieri, în Lotul Olimpic de Lupte Senioare al României, postură din care are şansa de a se califica la Jocurile Olimpice Beijing 2008. În vârstă de 20 de ani, Alina e în ultimul an de juniorat şi va fi senioară din 2007, dar este deja cotată drept cea mai bună luptătoare din ţară la categoria 48 kilograme, prima categorie olimpică.

Sportiva de la CSS Deva va participa în perioada 14 noiembrie – 22 decembrie la un cantonament la Târgovişte, iar în 2007 va concura la turneele preolimpice, cu obiectivul de a acumula baremul de calificare la Olimpiadă. La acest moment, Alina Pogăcian este prima sportivă din judeţ care are ca obiectiv calificarea la JO 2008 şi a început pregătirea în acest sens.

Palmares de excepţie
Alina a început luptele în 1999 la vârsta de 13 ani, fiind descoperită de Cosmin Văcăraşu care e şi actualul ei antrenor. De atunci performanţele au venit pe bandă rulantă, dovadă a talentului deosebit şi a seriozităţii în pregătire.

„Alina este vicecampioană europeană de cadete în 2003 în Spania, are două locuri IV la europenele din 2002 (cadete) şi 2006 (junioare) şi este multiplă campioană naţională şi multiplă medaliată la Campionatele Internaţionale ale României. Este în acest moment cea mai valoroasă sportivă a clubului nostru”, afirma Partenie Matei, directorul CSS Deva.

„Dincolo de talent şi calităţi fizice deosebite, Alina are o ambiţie ieşită din comun. În plus, este foarte serioasă la antrenamente, iar la fiecare şedinţă de pregătire lucrează mai mult decât toţi ceilalţi sportivi. Niciodată nu a fost nevoie să o supraveghez să nu trişeze la pregătire, pentru că executa cu conştiinciozitae chiar mai multe repetări ale unui exerciţiu decât îi ceream”, comenta antrenorul Cosmin Văcăraşu.

Sportul ca mod de viaţă
Alina a trăit pentru sport dintotdeauna, iar sacrificiile făcute pe parcursul sutelor de ore de antrenamente sunt pe cale să-i împlinească visul de a participa la Olimpiadă.

„Mi-am dorit de mică să fac performanţă ca să îmi fac un viitor şi să călătoresc să văd lumea. O calificare la Olimpiadă ar fi împlinirea unui vis pe care îl am de când am început luptele”, preciza Alina Pogăcean care a absolvit Colegiul Naţional Sportiv „Cetate” Deva şi este în prezent studentă la Facultatea de Sport a Universităţii „Spiru Haret”.


Ciprian Marinuţ0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase