Poli, un pas spre economic

Poli, un pas spre economic
Deva – Cu toate că a terminat politehnica, Gabriela Huţan a dat ingineria pe studiile economice. Absolventă a secţiei de Mecanică Fină a Politehnicii Timişoara, Gabriela Huţan n-a lucrat o zi în specialitatea ei. Imediat după licenţă, tânăra a realizat că informatica este un viitor şi a ales să facă un curs în domeniu.

Nu ştia atunci că alegerea aceasta îi va schimba viaţa.

„Inginerii găsesc greu de lucru în ziua de azi. Aşa că am făcut un curs de calculatoare la Dual Com Tech, în Deva, pentru utilizarea calculatorului şi folosirea programelor de gestiune, mijloace fixe şi contabilitate. L-am absolvit şi am rămas să lucrez aici”, povesteşte Gabriela Huţan.

Noul domeniu i se pare uşor, mai ales că multe din ceea ce face astăzi le-a învăţat direct de la cursuri şi mai ales este variat, ceea ce îi permite ca în fiecare zi să facă altceva. Însă nu totul e perfect: aşa cum se întâmplă la firmele de programare, angajaţii se lovesc de lipsa de cunoştinţe a clienţilor în domeniu.

„Munca cu omul e foarte grea. Mulţi solicită programe informatice, dar nu ştiu să folosească bine calculatorul şi au impresia că noi am greşit. Cred că asta se trage de la faptul că legislaţia în ţara noastră este în continuă schimbare şi e foarte greu în orice domeniu să te adaptezi urgent schimbării”, spune tânăra.

Politehnica i-a ajutat să-şi facă o gândire ordonată şi să facă faţă în forţă cerinţelor clienţilor. A terminat şi Ştiinţele Economice, pentru a-i ajuta în domeniul în care lucrează acum. Însă dorinţa cea mai mare a Gabrielei este să lucreze în prima ei specialitate.

„Ştiu că ar fi un domeniu greu. În specialitatea mea, aparatură medicală, nu există locuri de muncă în judeţ, nu se face producţie, ci doar exploatare. Nu pot să cred că aş putea lucra aşa ceva vreodată. Poate doar copiii mei vor putea să lucreze, când vor fi mari, ceea ce îşi doresc. Societatea se va schimba mult până atunci”, conchide Gabriela Huţan.

Ina Jurcone0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase