Policlinica intră în şantier

2Comentarii
Policlinica din Rogerius îşi schimbă interiorul
Policlinica din Rogerius îşi schimbă interiorul
Policlinica Spitalului Dr. Gavril Curteanu intră zilele următoare în şantier. Banii din lucrări sunt mare parte sume nerambursabile din proiectul iniţiat de viceprimarul Gheorghe Carp în urmă cu aproape trei ani. Lucrările se vor efectua la parterul şi etajul I al clădirii, dar se vor face pe rând, pentru ca pacienţii să aibă acces în continuare la serviciile medicale de aici. În şase luni, policlinica trebuie să fie complet reabilitată, modernizată şi dotată.

Ideea fostului director al Spitalului Gavril Curteanu – dr.  Gheorghe Carp, actualul viceprimar, din urmă cu trei ani, prinde în sfârşit contur. Zilele următoare, policlinica spitalului va intra în şantier, două etaje ale ambulatoriului urmând să fie complet reabilitate şi modernizate, din fonduri în cea mai mare proporţie nerambursabile.

Ideea medicului s-a concretizat în primirea finanţării nerambursabile din programul operaţional 2007 – 2013 – 3.570.844,56 lei, din totalul valorii de 4.481.773,64 lei.

Ioan Maghiar şi Dumitru Sim, de la Primăria Oradea, au anunţat vineri, că după mai multe etape parcurse, s-a ajuns în sfârşit la momentul implementării proiectului efectiv.

Şantier

Unitatea intră în şantier, parterul şi etajul I al policlinicii urmând să fie recompartimentate, să beneficieze de înlocuirea reţelelor ce ţin de infrastructură, iar la final va urma dotarea cu aparatură de specialitate (Eco Doppler color, electrocardiograf, oftalmoscop etc). Suprafaţa totală ce începe acum să fie reabilitată este de 1.701,95 mp, iar aparatura ce urmează a fi achiziţionată se va cifra la circa 250.000 euro.

Din declaraţiile celor doi, reiese că pacienţii vor avea acces în policlinică şi pe parcursul lucrărilor, care se vor desfăşura pe rând, la parter şi etajul I. În policlinica ce îşi va schimba interiorul vor funcţiona cabinete de specialitate de pediatrie, dar şi de adulţi, au mai informat cei doi reprezentanţi ai Primăriei Oradea, care tutelează spitalul în discuţie.

În partea de nord-vest a ţării, doar Clujul se pare că mai deţine un proiect similar, aprobat şi care a primit finanţare nerambursabilă şi mai sunt încă vreo şapte astfel de proiecte în curs de a fi aprobate, printre care şi cel înaintat de către conducerea Maternităţii. În urmă cu circa doi ani, Maternitatea nu a terminat proiectul la  termenul de depunere impus, astfel că singurul dosar trimis la Cluj spre aprobare a fost cel al Spitalului Dr. Gavril Curteanu.

Otilia Sandor2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor