Polistii au revenit pentru cateva ore la liceu

De M. Hoster
Polistii au revenit pentru cateva ore la liceu
Bucurie imensă pentru elevii Liceului Energetic din Timişoara. Pentru câteva ore, fotbaliştii Politehnicii Timişoara s-au aflat în rândul adolescenţilor, într-o vizită organizată de club împreună cu reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş. Intitulată „Prezent la şcoală! Prezent pe stadion!”, campania a demarat marţi şi îşi propune combaterea absenteismului şcolar.

Tinerii de la liceul timişorean au gustat din plin evenimentul, o echipă formată din elevi ai liceului a jucat un meci de două reprize a câte 15 minute fiecare. De cealaltă parte s-au aflat jucătorii de la prima echipă a lui Poli. Pe lista jucătorilor care au încins o miuţă cu liceeneii s-au numărat Ostafie, Mera, Scutaru, Poparadu, Tameş, Goga, Alex Popovici, Axente, Chiş, Dobricean, Adrian Popa. La finalul întâlnirii profesioniştii s-au impus, cu scorul de 4 -1, după golurile marcate de Axente, Goga, respectiv Poparadu, de două ori.

La finalul întâlnirii membri echipei liceului au primit din partea sponsorilor clubului mai multe materiale promoţionale şi sportive cu însemnele clubului alb-violet. De asemenea, elevii din liceu care au avut prezenţă integrală la ore, dar şi rezultate bune la învăţătură au fost, de asemenea, premiaţi. O tânără a primit chiar şi un netbook.

„Este un prim pas pe care l-am făcut împreună cu cei de la Inspectoratul Şcolar. Cred că acţiunea este una bună. Noi încercăm, în măsura posibilităţilor, să ajutăm la eliminarea absenteismului şcolar”, a declarat preşedintele executiv al celor de la Poli, Gheorghe Chivorchian. El a admis că a fost un elev silitor, cu prezenţe multe la ore, dar şi cu unele „scăpări”.

Dorin Goga şi Mircea Axente, ambii atacanţi la Poli, au declarat că le-a făcut mare plăcere să revină pentru câteva ore în rândul elevilor. Una dintre afirmaţiile lui Goga care ar putea să surprindă liceenii timişoreni este că în şcoală el a gustat din plin matematica! Surprinzător, şi Axente s-a declarat tot fan al matematicii: „Da mi-a plăcut şi mie matematica. A fost plăcut să revenim pentru scurt timp la liceu, mi-am adus aminte cum era cand aveam şi eu aceiaşi vârstă şi rămâneam după ore în curtea şcolii special pentru a juca o partidă de fotbal”.

Lista acţiunilor incluse în proiectul „Prezent la şcoală! Prezent pe stadion!” continuă miercuri, tot de la ora 12, dar la Liceul Agricol.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !