Poliţele RCA mai ieftine în 2011

5Comentarii
Poliţele RCA mai ieftine în 2011
Sistemul bonus – malus şi alte reduceri aplicate de asiguratori fac RCA mai ieftină.

Şoferii care vor încheia asigurarea în 2011, pe un an de zile, și nu au provocat accidente doi ani consecutivi, adică nici în 2009, dar nici în 2010, vor beneficia de un bonus de 20% (reducere a valorii primei care a rezultat după aplicarea de către asigurător a propriilor reduceri). Până în prezent, şapte societăți de asigurare au notificat Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) cu privire la tarifele de primă stabilite pentru 2011 aferente asigurărilor obligatorii RCA și criteriile proprii de corecție a acestora, acestea deținând peste 50% din piața asigurărilor RCA.

Reduceri

„Din analiza tarifelor notificate până în prezent de şapte societăți de asigurare rezultă faptul că, în cazul gamei medii de asigurați persoane fizice, primele pe care asigurații le vor achita în 2011 vor fi mai mici decât în 2010 în cele mai multe cazuri. Aceasta se explică nu doar prin aplicarea sistemului bonus-malus, ci și prin faptul că societățile și-au propus să acorde reduceri în funcție și de alte criterii decât cele utilizate până acum”, a declarat Mona Cucu, directorul general al Direcției Generale Asigurări Obligatorii din cadrul CSA.

Prin gama medie de asigurați persoane fizice se face referire la cei care dețin autoturisme având capacități cilindrice între 1.200 – 1.600 cmc și vârste între aproximativ 30 și 50 ani. „Cifrele la nouă luni din acest an privind activitatea de asigurări obligatorii RCA arată faptul că prima medie subscrisă pe contract a fost doar cu 5% mai mare decât în perioada similară a anului anterior, creștere care a fost erodată de inflație. Aceasta este practic creșterea medie resimțită de asigurați, chiar dacă scumpirile vehiculate la sfârșitul anului trecut făceau referire la valori mult mai mari”, a precizat Angela Toncescu, președintele CSA.

D.B.

Taguri: ,


5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor