Poliţele RCA, online din 2009

1Comentariu
Poliţele RCA, online din 2009
ORADEA - De anul viitor, românii îşi vor putea încheia poliţele RCA online. Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) va introduce o prevedere potrivit căreia poliţele de răspundere civilă auto obligatorie (RCA) să fie emise şi în sistem electronic din 2009, urmând ca din 2010 să fie emise numai în acest sistem.

„Bonus malus”

Totodată, CSA doreşte introducerea sistemului „bonus malus” în tarifarea asigurărilor RCA, începând cu data de 1 ianuarie 2010, a anunţat în urmă cu câteva zile arbitrul asigurărilor. Prin sistemul „bonus malus”, prima de asigurare poate fi redusă (bonus) dacă în anul anterior asiguratul nu a avut daune, sau poate fi mărită (malus) dacă asiguratul are daune.
CSA avertizează că va sancţiona asiguratorii cu retragerea autorizaţiei de practicare a RCA, iar intermediarii cu retragerea autorizaţiei de funcţionare, dacă nu respectă prevederile referitoare la modul de stabilire a tarifelor RCA.
Pe de altă parte, CSA dă posibilitatea acordării de comisioane pentru contractarea asigurării RCA de maxim 15% din valoarea primelor de asigurare încasate de societăţi. „Asiguratorii vor putea modifica limitele de despăgubire şi tarifele de primă notificate Comisiei dupa minimum trei luni de la ultima modificare”, se arată în comunicatul CSA. În plus, arbitrul asigurărilor a amintit că va reduce la 1,10% contribuţia datorată de asiguratori din activitatea de RCA.
Reprezentanţii CSA speră că măsurile luate vor conduce la diminuarea semnificativă a erorilor de completare a poliţelor RCA, precum şi diminuarea costurilor de achiziţie a asiguratorilor, cu efecte pozitive atât pentru asiguratori, cât mai ales pentru asiguraţi.

 

Dan Birta1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor