Poliţia către orădeni: Curăţaţi după câini!

Poliţia către orădeni: Curăţaţi după câini!
Amenzile cu care ameninţă poliţiştii Primăriei sunt cuprinse între 200 şi 600 lei.

Poliţia Locală Oradea doreşte să atragă atenţia proprietarilor sau deţinătorilor temporari de câinii, asupra faptului că, în baza Hotărârii de Consiliu Local nr. 502/2006 privind regimul de deţinere al câinilor, din alte rase decât cele prevăzute în Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 55/2002, proprietarii sau deţinătorii patrupedelor au câteva obligaţii importante. Astfel, însoţitorii câinilor au obligaţia de a avea asupra lor carnetul de sănătate al câinelui, vizat la zi.

Însoţitorii câinilor au obligatia de a curăţa excrementele produse de câinii lor, în orice loc public (trotuare, drumuri publice, parcuri). Accesul câinilor în localurile publice, mijloacele de transport în comun, parcuri, magazine, părţile comune ale imobilelor, pe drumurile publice şi căile de acces este permis, numai dacă aceştia poarta botniţă şi sunt ţinuţi în lesă sau ham, se arată într-un comunicat al Primăriei.

Amenzi

Fac excepţie de la deţinerea botniţei tineretul canin din orice rasă până la vîrsta de 6 luni, câinii din rasele de talie mică (confirmate prin carnetul de sănătate de medicul veterinar curant). De reţinut că este interzis accesul câinilor în locurile de joaca pentru copii iar îndatorirea proprietarilor sau deţinătorilor temporari de câini este de a asigura vaccinarea antirabică a acestora, în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

Pentru neconformare, Poliţia locală ameninţă cu sancţiuni contravenţionale cuprinse între 200 – 600 lei. „Cetăţenii municipiului Oradea sunt rugaţi să sesizeze orice încălcare referitoare la speţele de mai sus la Dispeceratul Poliţei Locale, la numărul de telefon 0259-969 sau la telefonul verde 0800.800.518 (gratuit) sau pe e-mail politia.locala@oradea.ro”, se arată în comunicatul Primăriei.

 

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !