Poliția de frontieră e pregătită pentru aglomerația Sărbătorilor Pascale

De Raul Simea
Reactualizat la:
2Comentarii
Poliția de frontieră e pregătită pentru aglomerația Sărbătorilor Pascale
Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea a luat toate măsurile posibile pentru a gestiona cât mai bine traficul vamal, întrucât a și dezvoltat o aplicație online unde se actualizează în timp real durata de așteptare la punctele rutiere de trecere a frontierei.

Aplicația este accesibilă pe site-ul oficial al poliției de frontieră. Totodată cu ajutorul acestei aplicații, șoferii pot configura trasee spre un anumit punct de frontieră mai liber, accesând tab-ul „direcţie de mers”.

Pe lângă liniștea sufletească și apropierea familială, Sărbătorile Pascale aduc în același timp și aglomerațiile vamale pentru care ITPF Oradea a dispus toate măsurile în vederea asigurării unui control eficient, în scopul de a diminua timpul de așteptare pentru cetățenii români care se întorc acasă.

Se efectuează o creștere atât a echipamentelor și personalului care se ocupă cu controlul documentelor, cât și a numărului arterelor de control pe sensul de intrare/ieșire.

„Pentru evitarea aglomerărilor, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă” menționează într-un comunicat de presă, comisarul șef de poliție, Bondar Laura. Astfel se previne riscul suprasolicitării doar a unora dintre puncte.

Încă din luna noiembrie 2015 la graniță sunt efectuate verificări sistematice ale trecătorilor atât la intrare cât și la ieșire, în scopul de a preveni trecerea graniței a persoanelor care pot reprezenta o amenințare.

„În acest sens, apelăm la înţelegerea celor care tranzitează frontiera în această perioadă şi precizăm că au fost dispuse toate măsurile aflate în competenţa instituţiei pentru reducerea timpilor de aşteptare şi că depunem toate eforturile în vederea asigurării unui echilibru între securitatea cetăţenilor şi fluenţa traficului de călători” afirmă Bondar Laura.

Pentru plângeri despre modul în care a fost efectuat controlul la trecerea frontierei, se poate apela la numărul 021.9590. Sesizările vor fi preluate de poliţiştii de frontieră care vor acţiona în consecinţă, legal, de la caz la caz.

Punctele de frontieră existente la granița cu Ungaria

Pe raza județului Bihor:
P.T.F. Salonta – Mehkerek;
P.T.F. Borş – Artand;
P.T.F. Valea lui Mihai – Nyirabrany;
P.T.F. Săcuieni – Letavertes

Pe raza județului Arad:
P.T.F. Nădlac – Nagylak
P.T.F. Nadlac II- Csanadpalota
P.T.F. Turnu – Batonnya;
P.T.F. Vărşand – Gyula

Pe raza județului Timiş:
P.T.F. Cenad – Kiszombor;

Pe raza județului Satu Mare:
P.T.F. Urziceni – Vallaj;
P.T.F. Petea – Csengersima.

 

 

 2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor