Poliţia „eco” nu ştie de glumă!

7Comentarii
Poliţia „eco” nu ştie de glumă!
Aviz celor certaţi cu bunul simţ: au crescut amenzile pentru nerespectarea curăţeniei.

Cei care vor să nu se aleagă cu amenzi usturătoare, surprinşi de agenţii Poliţiei Ecologice (PE) – uneori îmbrăcaţi civil – aruncând pe jos ambalaje, mucuri de ţigări sau orice alte mizerii, trebuie să fie mai atenţi. Până nu demult aceştia treceau neobservaţi de ochii poliţiştilor. Pentru a face din Oradea un oraş curat, municipalitea a luat măsuri mai aspre: în urmă cu câteva luni a intrat în vigoare o hotărâre de Consiliu Local ce prevede amenzi mai mari şi a înfiinţat Poliţia Ecologică, menită să-i sancţioneze pe cei certaţi cu bunul simţ. Valoarea amenzilor a crescut de la 300-800 de lei la 1.000-2.000 de lei.

Au trecut la sancţiuni

Potrivit informaţiilor furnizate de comandantul Poliţiei Comunitare Oradea, gen.(r.) Crăciun Leucea, timp de două luni instituţia a organizat o campanie de informare a publicului, în legătură cu noile prevederi. Au fost concepute câteva tipuri de notificări şi distribuite trecătorilor 5.000 de exemplare, pentru diverse situaţii (şoferi ori pietoni suprinşi de poliţişti sau de diferite persoane aruncând deşeuri aiurea). În paralel, au fost împărţiţi în şcoli şi pe străzi 400 de fluturaşi, de mai multe tipuri (conţinând mesaje de prevenire a abandonului animalelor de companie pe străzi şi de păstrare a curăţeniei pe spaţiul public).

În această perioadă, cei surprinşi că nu respectă curăţenia au primit avertismente, însă după finalizarea campaniei – săptămâna trecută – agenţii Poliţiei Ecologice nu mai au pardon, trecând la amendarea acestora. Pe parcursul a doar patru zile, în perioada 23 – 26 octombrie au fost aplicate 17 amenzi contravenţionale, în valoare totală de 15.500 lei. Sesizări în legătură cu situaţii de acest gen se pot face la dispeceratul Poliţiei Comunitare (tel. 0259-969) sau la TEL Verde 0800.800.518 (număr gratuit).

Mălina Pop7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor