Poliţia Locală – jendaru’ care îngrașă bugetul local

Cristian Beltechi, Florin Birta și Ioan Găluț
Cristian Beltechi, Florin Birta și Ioan Găluț
În 2017, structura condusă de Cristian Beltechi a aplicat amenzi de aproape 1 milion de euro, o sumă mult mai mare ca în anul precedent.

Șeful Poliției Locale Cristian Beltechi, directorul executiv adjunct Ioan Găluț și viceprimarul Florin Birta au prezentat, marți, raportul de activitate a acestei structuri, pentru anul 2017. O structură care va fi internalizată sub „aripa” primarului Ilie Bolojan, pentru o supervizare și mai din aproape. „Scopul Poliției Locale nu este acela de a-i amenda pe cetățeni dar, într-adevăr, probabil că tot timpul vor mai fi excepții pentru cei care nu respectă aceste norme, și cu siguranță Poliția Locală își va face datoria în continuare”, sintetizează Birta.

Cristian Beltechi subliniază volumul de muncă uriaș pe care îl are Poliția Locală, care s-a dublat în 2017, față de 2016. Prin urmare, și numărul amenzilor aplicate s-a mărit considerabil. De la 2,9 milioane de lei în 2016, la 4,2 milioane de lei în 2017. Așadar, o creștere cu aproximativ 50%, de la un an la altul! Aspect și mai important, Poliția Locală și-a mărit și gradul de încasare a amenzilor aplicate, de la 75% în 2016, la 84% în 2017.

„Cei 70 de angajați ai Poliției Locale și-au făcut treaba poate mai bine decât și-au făcut treaba alte poliții locale cu mult mai mulți polițiști. Mulțumesc Poliției Locale. Au avut foarte mult de muncă, inclusiv cu notele privind supraimpozitările clădirilor”, a ținut Florin Birta să-i laude pe polițiștii lui Beltechi. În schimb, șeful Poliției Locale a precizat că deja în acest an s-au ocupat trei posturi de polițiști și alte trei posturi vor mai fi scoase la concurs în cursul acestui an.

Mediul și „hinghereala”

Comparativ cu 2016, au crescut enorm amenzile aplicate pe salubritate și protecția mediului. Cu 74%, de la 569.280 lei la 994.620 lei. „Am marșat foarte mult anul trecut pe cerșetorie, depozitări ilegale, curățenie și colectarea selectivă la nivel de persoane juridice și fizice”, spune Beltechi.

Însă Poliția Locală a excelat și pe segmentul rutier, emițând cu duiumul procese-verbale cu amenzi pentru contravenții privind regimul circulației. Aici, creșterea este amețitoare, mai cu seamă că s-a dat din nou liber hingherilor pentru ridicat mașini. Poliția Locală a blocat și, implicit, ridicat tot soiul de vehicule de pe spațiul public staționate ilegal, suma ajungând la 871.547 lei în 2017, adică +396,75% față de 2016! Și la ordine publică, și rutieră, s-a constatat un plus, cu 881.090 de lei amenzi aplicate, mai mari cu 11,3% față de anul 2016.

„Activitatea noastră față de 2016 s-a dublat din punct de vedere al constatărilor, precum și al obiectului de muncă. Dacă în anul 2016 am avut 11.900 de constatări, în anul 2017 avem un număr de 21.700. Acest lucru nu prea este îmbucurător, dar este o chestiune necesară, pentru că acest oraș arată cum arată și datorită colegilor mei, cărora le mulțumesc pe această cale, care își fac treaba și care au început să constate tot felul de nereguli prin oraș, începând de la staționări, parcări, parcări de reședință, spații verzi etc.”, afirmă Cristian Beltechi.

În anul 2017, accentul s-a pus pe cooperarea cu Poliţia Municipiului Oradea, majoritatea patrulelor mixte realizând serviciul în intervalul orar 07:00-19:00, respectiv 19:00-07:00, transmit edilii.

Cristian Beltechi insistă pe faptul că Poliția Locală pune un accent tot mai mare pe relația cu cetățenii, aspect reflectat în raportul de activitate și în cifrele privind activitatea de secretariat și relații cu publicul. În 2017, dispeceratul Poliţiei Locale Oradea a înregistrat 7.490 de sesizări/reclamații telefonice, venite din partea cetăţenilor.

Vor cu Garda!

„Un aspect foarte important pe care îl avem în vedere pentru anul 2018 este colaborarea cu Garda de Mediu, mai ales pe depozitările ilegale de deșeuri în oraș. După cum știți, conform normativelor în vigoare, doar Garda de Mediu are atributul de a confisca acele mașini care sunt surprinse la depozitări ilegale în oraș. În urma unor discuții pe care le-am avut cu reprezentanții Gărzii de Mediu și cu reprezentanții Prefecturii am ajuns la concluzia că, în viitor, patrulele mixte ale Poliției Locale și ale Gărzii de Mediu vor efectua aceste controale, și cei surprinși depozitând ilegal pe teritoriul municipiului Oradea vor avea mașinile confiscate și, bineînțeles, o amendă substanțială din partea Gărzii de Mediu”, precizează viceprimarul Birta. Precizarea este cu atât mai interesantă cu cât, recent, Garda de Mediu a avertizat Primăria Oradea în legătură cu starea proastă a Parcului Bălcescu, supus defrișării de ani de zile, prin cârdășia dintre concesionarul parcului, Murray Press, și Primăria Oradea.9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor