Poliţia locală, peste agenţii economici

Poliţia locală, peste agenţii economici
Pe parcursul lunii iulie, poliţiştii locali din cadrul Compartimentului Control Comercial au verificat existenţa avizelor de funcţionare a agenţilor economici, în cartierele Ioşia şi Rogerius, document obligatoriu de la începutul anului 2013, pentru codurile CAEN altele decât 5610 şi 5630.

Conform HCL 952/2013, activităţile comerciale supuse autorizării sunt cele prevăzute în anexa la O.G. 99/2000 privind comercializarea produselor şi serviciilor pe piaţă, republicată cu modificările ulterioare.

Procedura de avizare este prevăzută în HCL 952/2013, iar nedeţinerea avizului de funcţionare se sancţionează cu amendă contravenţională în cuantum de 300 lei. În urma controalelor, de la începutul acestei luni, au fost verificate 68 de persoane juridice şi sancţionate contraveţional 24, pentru lipsa acestui aviz.

Din anul 2013 până în prezent, Poliţia Locală Oradea a eliberat 2758 de acorduri în vederea obţinerii avizului de funcţionare.

Pe lângă activitatea de avizare, poliţiştii locali din cadrul aceluiaşi compartiment au verificat existenţa taxei de ocupare a domeniului public la terasele sezoniere, dar şi respectarea orarului la terase şi aspecte referitoare la tulburarea liniştii publice. Aceste obligaţii sunt prevăzute în HCL 163/2010.

În urma acestor verificări au fost sancţionate contravenţional 12 unităţi pentru amplasare terasă pe domeniul public fără achitarea taxelor legale, 6 unităţi pentru nerespectarea orarului de funcţionare şi o unitate pentru tulburarea liniştii publice pe terasă. Poliţia Locală Oradea va continua aceste acţiuni pe toată perioada sezonului estival.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !