Politica face rău comunităţii

3Comentarii
Politica face rău comunităţii
DEVA – Personalul didactic şi auxiliar care deserveşte şcolile din localităţile Topliţa şi Hăşdău ameninţă că vor stopa cursurile. Motivul: niciunul dintre angajaţi nu şi-a primit salariul pe ultimele două luni.

Banii pentru lefurile dascălilor trebuiau să vină de la Primăria din Topliţa. Directorul şcolilor, Daniela Stăncoane, spune că „toate cadrele didactice şi, implicit, copiii şi părinţii acestora, au de suferit din cauza unor orgolii ale aleşilor locali. Aceste orgolii se manifestă în Consiliul Local (CL) Topliţa total diferit faţă de cele existente în alte consilii din judeţ.

 

Dintr-un număr de nouă consilieri, cinci nu vor, nici în ruptul capului, să semneze bugetul CL pe 2008”.
Cei cinci consilieri, Dorel Bobora, Ioan Bobora, Cornel Bobora, Gotea Nicolae şi Traian Şendroni susţin că vor semna bugetul, pentru a putea fi înaintat Direcţiei Finanţelor, doar atunci când primarul Ioan Şendroni va demonstra pe ce s-au cheltuit 40 de miliarde de lei vechi, adică bugetul anterior. Şi care sunt firmele cu care a lucrat primarul. Scandalul a ajuns în faza în care Primăria Topliţa a rămas singura din întreg judeţul care nu a depus bugetul la Finanţe şi care nu a plătit salariile dascălilor din comună şi nici aşe salariaţilor din Primărie.
Primarul susţine că are „o situaţie financiară clară, făcută, ce poate fi verificată de oricine şi că, începând din duminica viitoare, va organiza întâlniri cu oamenii comunei în care va prezenta tot ce cheltuieşte, ban cu ban”.


Dascălii însă nu mai pot suporta iar la întâlnirea de ieri, ce a avut loc la Topliţa între toţi factorii implicaţi în scandal, au precizat că vor cât de repede se poate banii pentru munca lor. Aşteptaţi la întâlnire, consilierii cu pricina nu au făcut act de prezenţă. Cel puţin aşa a declarat primarul, care a mai spus că doi dintre ei fac parte chiar din comisia pentru învăţământ a CL Topliţa.


Referitor la această situaţie, liderul Sindicatului Învăţământului Preuniversitar Hunedoara, Paul Rusu, a spus că dacă problema nu se rezolvă „vom închide şcoala chiar de luni”.

Sanda Bocaniciu3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor