Politica lui Gigi-contra la CJ

ORADEA - PD-L şi PSD, conduse de „motoarele” Seremi şi Bar, au reuşit joi să blocheze proiectele tehnice propuse de către Executivul PNL-UDMR al Consiliului Judeţean. Ştefan Seremi (PD-L) a fost capul răutăţilor. Imediat după ce a fost felicitat de către preşedintele Ţîrle pentru mandatul de deputat obţinut, Seremi a început politica lui Gigi-contra. Video 1  Video 2 Video

A cerut să i se dea posibilitatea primarului de Nucet, Costel Sârghie, să-şi prezinte proiectul pârtiei de la Nucet, deşi acest punct nu se afla pe ordinea de zi. În schimb, Seremi promitea votul PD-L pentru proiectele unde erau necesare două treimi din voturi. Deşi au fost încredinţaţi că primarul va vorbi la finalul şedinţei, pedeliştii au votat tot pe invers, fiind susţinuţi de către pesedişti. La final, Mihai Bar i-a acuzat pe liberali că, prin felul în care conduc Consiliul Judeţean, l-au aruncat în braţele partidului pe care-l urăşte, PD-L!

 

Interesele „gripează” judeţul

Puterea din Consiliul Judeţean a fost paralizată joi de încăpăţânarea Opoziţiei. Astfel, forul judeţean nu poate derula, momentan, programul de alimentare cu apă a localităţii Cetariu. De asemenea, consilierii judeţeni au eşuat în a-şi da acceptul pentru primirea unui teren de la Ministerul Mediului, necesar modernizării Aeroportului Oradea, şi nici nu a putut revoca dreptul Centrului Militar Judeţean de a administra unele spaţii ale Consiliului Judeţean, de pe Strada Dunării.

 

„Lecţiile” lui Seremi

Liderul PD-L, Ştefan Seremi, a încercat la începutul şedinţei să introducă pe ordinea de zi prezentarea proiectului pârtiei noi de la Vârtop de către primarul PD-L de Nucet, Costel Sârghie. Cum propunerea i-a fost respinsă de către consilierii judeţeni, Seremi s-a decis să le dea o lecţie celor de la Putere, respingând împreună cu colegii săi proiectele prezentate mai sus, pentru care era nevoie de două treimi din voturi. Cum şi PSD s-a raliat poziţiei PD-L, majoritatea calificată nu a putut fi realizată doar de către PNL-UDMR. Aceasta în ciuda faptului că lui Seremi i se promisese că primarul Sârghie urma să ia cuvântul la finele şedinţei. Şi primarul a şi vorbit…

Supărarea lui Seremi pleacă de la faptul că liberalii nu sprijină proiectul de amenajare a unei pârtii noi, la standarde europene, la Vârtop, pe teritoriul judeţului Bihor. Proiectul fusese promovat de fosta administraţie PD-L – UDMR a judeţului, însă fostul Consiliu Judeţean nu a mai apucat să-şi dea acordul pentru cofinanţarea proiectului susţinut în principal cu fonduri europene. Administraţia Ţîrle refuză acum să acorde cofinanţarea necesară derulării investiţiei, aspect pe care opozantul Seremi nu-l poate înghiţi nicicum, în condiţiile în care se spune că, împreună cu udemeristul Kiss, Seremi ar avea terenuri în zona Vârtop…

 

Bar, Ţîrle şi cultele

Şi Mihai Bar (PSD) s-a pus de-a curmezişul Puterii, acuzându-l voalat pe preşedintele Radu Ţîrle pentru faptul că ar dirija fonduri importante către comunitatea penticostală. Mai mult, Bar a şi precizat la finele şedinţei că ar fi vorba despre comunitatea penticostală din Ceica, aflată în colegiul în care a candidat şi el pentru deputăţie… Fără să o zică pe faţă în timpul şedinţei, din atitudinea lui Bar a reieşit clar faptul că liberalii i-au suflat voturi la scrutinul alegerilor prin intermediul penticostalilor, care ar fi fost acum răsplătiţi prin finanţare de la Consiliul Judeţean.

În timpul şedinţei, Bar i-a cerut lui Ţîrle să-i arate exact cum s-au distribuit banii către culte prinşi în rectificarea de buget. Era vorba despre 200.000 de lei noi, în condiţiile în care rectificarea a fost de 3,5 milioane de lei noi. Consilierul UDMR Szabo Odon a sărit în ajutorul preşedintelui, arătând că la „darea de seamă” a preşedintelui, de la final de an, se va şti cu exactitate cum au fost alocaţi banii, iar această „dare de seamă” va fi publicată şi în Monitorul Oficial.

Bar a întrebat de ce nu s-a votat de către Consiliul Judeţean această alocare de fonduri către cultele religioase, însă din nou Szabo a fost omul de sprijin pentru Ţîrle. Udemeristul i-a răspuns lui Bar, spunându-i că preşedintele CJ a fost delegat de către fostul Consiliu să aloce banii direct către culte, prin intermediul unei comisii speciale.

La rândul lui, Radu Ţîrle s-a arătat surprins de faptul că Mihai Bar ar avea ceva împotriva alocării de bani către culte. „Nu este adevărat. S-a furat atâta în ţara asta şi chiar e bine că se dau bani cultelor religioase. Însă trebuie să fie transparenţă! Nu uitaţi că în mandatul meu de deputat am facilitat virarea de fonduri către biserici!”, a ţinut să puncteze Bar.

 

Calin Corpas0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !