Politică pe seama profesorilor

1Comentariu
Politică pe seama profesorilor
Deva – Profesorii prezenţi joi la şedinţa Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara au plecat împăcaţi pentru că au văzut că îşi pot primi salariile restante după rectificarea bugetului, dar nemulţumiţi pentru că o parte a consilierilor au găsit de cuviinţă să se lanseze în atacuri politice reciproce în încercarea de a găsi un vinovat pentru starea în care se află învăţământul românesc.

La un moment dat, chiar vicepreşedintele CJ, Petru Mărginean, a sintetizat situaţia apărută: „Am devenit ridicoli. A început oare campania electorală? Oamenii aşteaptă banii de salarii, iar noi stăm în schimburi de replici”.

Sătui de discuţii, profesorii au părăsit sala de şedinţe. „Nu ne interesează războiul lor politic. Am ajuns în situaţia nefirească prin care sunt încălcate legi şi protocoale, de aceea este firesc să protestăm atunci când nu ne luăm salariile. Plecăm pentru că nu am venit să asistăm la o dispută politică”, le-a spus consilierilor Paul Rusu, preşedintele Sindicatului Învăţământ Preuniversitar (SIP) Hunedoara.

Consiliul Judeţean (CJ) Hunedoara a aprobat joi rectificarea bugetului instituţiei şi alocarea sumelor necesare pentru plata salariilor restante ale cadrelor didactice din 15 localităţi, valoarea fondurilor fiind de 11 milioane lei.

Suma primită de CJ Hunedoara de la bugetul de stat pentru plata salariilor profesorilor este insuficientă pentru acoperirea drepturilor băneşti ale cadrelor didactice până la sfârşitul anului în curs, a menţionat preşedintele CJ Hunedoara, Mircea Moloţ.

El a precizat că a întocmit un proiect de hotărâre de guvern prin care să mai fie alocate fonduri suplimentare în valoare de 7,2 milioane lei, acestea urmând să fie folosite pentru plata salariilor profesorilor pe luna decembrie. Preşedintele CJ Hunedoara s-a arătat nemulţumit de faptul că între situaţiile comunicate din teritoriu există diferenţe între sumele comunicate de primării şi cele ale Inspectoratului Şcolar.

Mai mult, el a menţionat că a constatat că au existat primării care aveau sume în plus în conturi, în timp ce altele au rămas fără bani.

Mihai Stan1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor