Politicienii au votat. Mulţi orădeni, ba

De Călin Corpaş şi Costel Demian
Reactualizat la:
3Comentarii
Politicienii au votat. Mulţi orădeni, ba
Candidaţii la şefia Consiliului Judeţean şi Primăria Oradea s-au dus la vot de dimineaţă. În Oradea, nu mulţi au urmat gestul.

Votul şi declaraţiile politicienilor candidaţi nu au avut un ecou semnificativ în Oradea, unde doar 39,55% dintre cetăţenii cu drept de vot s-au prezentat la urne. Prezenţa a fost mult mai bună la nivel de judeţ, unde prezenţa la urne s-a situat la 53,9%. La ora 11, prefectul Claudiu Pop făcea apel către cetăţeni să se prezinte la urne: „Să trecem peste acea meteahnă românească: stăm pe margine, nu mergem la vot pentru că plouă sau mergem la mititei şi apoi spunem că nu e bun primarul, consilierul sau Consiliul Judeţean. De aceea, îi rog pe toţi cetăţenii să iasă la vot, pentru că este esenţa democraţiei şi măcar o dată la patru ani avem puterea să facem lucrurile să se mişte”.

Primarul de Oradea, Ilie Bolojan a votat primul între politicienii de bază care au candidat. Ca de obicei, la ora 8:30, la Colegiul Național Emanuil Gojdu. Tot ca de obicei, momentul votului a fost urmat de o scurtă declaraţie de presă: „Votez din 1990 pentru că dreptul la vot a fost un drept câștigat in 1989 și cred că asta este un lucru bun. În Oradea am votat PNL, nu puteam să votez altceva”, a declarat Ilie Bolojan la ieșirea de la urne, după care primarul a chemat presa la suc. Însă, cu puţine excepţii, jurnaliştii se grăbeau spre alte destinaţii.

Deziderate după calapod

Candidatul PSD la Primăria Oradea, Adelina Coste a venit la secția de votare de la Colegiul Tehnic Brâncuşi la ora 9:00, însoțită de familie și de președintele PSD, Ioan Mang. La ieșirea din secția de votare, Adelina Coste a declarat că a votat pentru „un primar care vrea bunăstarea orădenilor, care vrea un oraș pentru orădeni, o administrație pentru orădeni, pentru că orădenii merită mai mult. Oradea are nevoie de o femeie primar pentru echilibru în Primărie”.

Ioan Mang a votat o jumătate de oră mai târziu, la Liceul Teoretic German „Friedrich Schiller”: „Am votat pentru schimbare. Am votat pentru o administraţie locală şi judeţeană care să lucreze pentru oameni, în respect faţă de oameni, pentru dezvoltarea comunităţilor şi prosperitatea locuitorilor”, a declarat Mang.

Candidatul nominalizat de PNL pentru şefia Consiliului Judeţean, Mircea Mălan, a votat la Colegiul Naţional Mihai Eminescu: „Am votat pentru ca modelul de dezvoltare de la Oradea să se extindă în întregul județ, astfel încât, fiecare localitate să se dezvolte prin proiecte concrete. Am votat pentru un parteneriat concret si activ intre Consiliul Județean, Primăria Oradea, toate celelalte primării din județ, mediul de afaceri local, Universitatea Oradea și fiecare cetățean care domiciliază în Bihor”, a declarat Mircea Mălan.

Şi candidatul cap de listă UDMR pentru CJ, Pásztor Sándor a votat dimineaţa, la şcoala Szacsvay Imre. A declarat următoarele: „Am votat pentru o nouă echipă, a Bihorului, şi după speranţele mele, comunitatea maghiară va mertita să fim prezenţi în conducerea judeţului, printr-o persoană capabilă să reprezente această comunitate”. Huszár István, omul UDMR pentru Oradea, a votat împreună cu familia, la grădiniţa Waldorf: „Am votat pentru viitorul Oradiei, pentru a ne susţine bisericile, pentru securitatea familiilor, pentru taxe locale mai mici, şi pentru a avea un viitor mai bun în acest oraş”.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor