Poliţişti după modeul NYPD

Poliţişti după modeul NYPD
ORADEA – Experţi ai Institutului Pointman Leadership din Statele Unite ale Americii, au susţinut joi la hotelul Dacia Continental în faţa poliţiştilor bihoreni seminarul „Conducerea fundamentată pe principii”.

„În ceea ce priveste politica de personal, de resurse umane, mi-am dorit sa aduc o îmbunatatire vizavi de comportamentul, mentalitatea si principiile de lucru ale politistilor bihoreni. Pentru noi acest seminar este o oportunitate si avem multe de învatat”, spune inspectorul sef Liviu Popa, seful IPJ Bihor.

Din delegatia americana au facut parte Don McAlpine, sef de investigatii în Fresno, California, Jay Varney, seful politiei orasului Chowchilla, California, James Lopey, directorul Centrului Northern Nevada de Lupta Împotriva Terorismului si Robert Chadwick, general (r), Corpul Infanteriei Marine al SUA.

 

Onoare si curaj

„La aceste seminarii discutam aspecte importante privind comportamentul de lider. Discutam despre cât este de greu sa fii într-o pozitie de comanda, mai ales într-o tara cu multe schimbari si asteptari mari. Le transmitem cursantilor ca un lider trebuie sa fie consecvent si puternic, în care oamenii sa aiba încredere. Noi spunem ca sunt opt trasaturi de caracter pe care un lider trebuie sa le detina: integritate, curaj, disciplina, loialitate, sârguinta, modestie, optimism si încredere”, explica Don McAlpine.

Institul Pointman Leadership a sustinut conferinte si seminarii pe aceasta tema în peste 35 de tari din întreaga lume.

 

Respect pentru români

„Este a doua oara când vin în România. Am vizitat cinci judete din Transilvania si am fost impresionat de persoanele aflate în functiile de conducere al Departamentelor de Politie. Sunt oameni care au înteles ca Politia trebuie sa fie orientata catre cetatean. Pot sa spun ca politistii români sunt la fel de buni ca si cei americani si nu mi-ar fi frica daca în misiune ei mi-ar asigura spatele”, spune si James Lopey.

Solicitat sa sublinieze o deosebire între politistii americani si cei români, Jay Varney a raspuns: „În State, orice politist poarta arma pentru ca la noi armele se procura mult mai usor astfel ca fiecare om al legii trebuie sa fie pregatit sa riposteze în cazul unui conflict deschis.”

Mai multe despre domeniul de actiune al oaspetilor se pot afla pe site-ul www.pointmanleadership.org

 

Cristian Horgos

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase