Poliţişti împuşcaţi de bodyguarzi

27Comentarii
Poliţişti împuşcaţi de bodyguarzi
Bătaie cu bâte, cuţite şi pistoale, ieri dimineaţă, în faţa discotecii Maxx din complexul studenţesc Regie. În urma răfuielii, în care au fost implicaţi şi bodyguarzii clubului, cinci persoane au ajuns la spital, dintre care doi poliţişti veniţi să aplaneze scandalul. Unul a fost împuşcat în gură, iar celălalt în picior.

O nouă răfuială în Campusul universitar din Regie, la celebra discotecă Maxx. Conform Poliţiei Capitalei, ieri dimineaţă, în jurul orei 5.00, două grupuri de indivizi s-au luat la bătaie în imediata apropiere a discotecii Maxx.

Voci din campus spun însă că nişte indivizi (după unele surse, tot bodyguarzi, dar dintr-un grup rival) au venit la discotecă, chitiţi să se răzbune pe bodyguarzii de acolo, ştiuţi pentru duritatea pumnilor în care îşi scot clienţii din local.

Pentru a face faţă răfuielii, unul dintre grupuri a mai chemat alte trei persoane în ajutor. Deocamdată, Poliţia are o altă versiune. Bătălia s-ar fi dat între nişte bărbaţi oarecare, iar câţiva bodyguarzi ai discotecii au început şi ei să împartă lovitură după lovitură.

Pumni, picioare, bâte şi cuţite. Scandalul a atras imediat atenţia, iar un echipaj de poliţişti care patrula în zonă a chemat întăriri şi s-a deplasat la locul cu pricina. Au ajuns imediat opt poliţişti de la Secţiile 20 şi 21, când bătaia era în toi.

Potrivit Poliţiei Capitalei, în încercarea de a-i despărţi pe scandalagii, doi dintre oamenii legii au fost “atinşi” de răzbunarea celor două grupuri rivale. Au fost împuşcaţi cu un pistol cu bile de cauciuc, unul în gură, iar celălalt în picior, rănile fiind superficiale. Alţi trei indivizi au fost duşi la spital, cu răni serioase, însă starea lor a fost bună şi au refuzat internarea.

În mediul studenţesc şi în cel al agenţilor de pază din Capitală se ştie foarte bine că “Regia” e stăpânită de clanul “Sportivilor”, mulţi dintre ei fiind angajaţi ai discotecilor din zonă. Evident că şi poliţiştii biroului din campus şi cei din Secţia 20 cunosc foarte bine acest lucru, precum şi desele scandaluri din discoteci.

De-a lungul timpului, chiar la redacţiile ziarelor au venit tineri bătuţi de bodyguarzi în discoteci ca Maxx sau Dumars şi au povestit cum la poliţie, când s-au dus să reclame, mai mult au fost speriaţi decât ajutaţi. Finalul era mereu acelaşi, fără speranţă: zilele de concediu medical nu vor acoperi vreo infracţiune, iar bătăuşul nu se alege decât cu amendă.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei a comunicat ieri după-amiază că poliţiştii i-au identificat şi i-au condus la secţiile de poliţie pe toţi participanţii la scandal, însă aceştia au refuzat să dea declaraţii şi să depună vreo plângere. Au spus doar că între ei existau nişte neînţelegeri mai vechi şi că s-au întâlnit întâmplător în zonă.

“A fost sesizat şi Parchetul Judecătoriei sectorului 6, iar scandalagiii sunt cercetaţi, sub coordonarea procurorului, pentru ultraj contra bunelor moravuri şi ultraj. Cert este că în altercaţie a fost folosit şi un pistol cu bile de cauciuc, dar urmează să stabilim cine îl deţine, dacă îl deţine legal şi în ce condiţii a folosit arma”, ne-a declarat comisarul Christian Ciocan, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei.

Pete de sânge pe treptele discotecii

Chiar dacă poliţia şi o parte din combatanţi neagă că ar fi avut loc o luptă adevărată în faţa clubului, pe treptele ce duc în discotecă rămăseseră câteva urme ale “discuţiilor” purtate între cele două grupuri de scandalagii.

Petele de sânge se regăseau, ieri, la prânz, pe mai toate treptele de la intrarea în discotecă, semn că parii, cuţitele sau bilele pistoalelor şi-au atins bine ţintele, iar unii dintre beligeranţi au sângerat abundent.

Din declaraţiile unor martori, care ne-au relatat faptele sub girul confidenţialităţii, deoarece se tem să nu fie victime, reiese că nouă dintre bătăuşi au intrat în discotecă şi şi-au scos adversarii afară pentru reglarea unor conflicte mai vechi.

Studenţii se tem să vorbească

“În cluburile din Regie îşi reglează conturile diferiţi interlopi sau personaje care nu stau în campus. Se ajunge la bătăi sângeroase din cauza băuturii sau a fetelor. Unii sunt scoşi în şuturi chiar de bodyguarzi, iar poliţiştii nu au cum să intervină”, ne-a declarat Marius B., un tânăr student abia întors în campus, după o scurtă şi binemeritată vacanţă petrecută acasă.27Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor