Poliţişti la liceele maghiare

ORADEA – Liceele orădene „Ady Endre”, „Lorantfy Zsuzsana” (reformat) şi „Szent Laszlo” (romano-catolic) vor fi vizitate joi de o echipă formată din emisari ai Poliţiei bihorene, ai Inspectoratul Şcolar Judeţean şi ai Centrul de Resurse pentru Diversitate Etno-Culturală Cluj.

Acţiunile sunt parte a campaniei de informare destinată liceenilor ce aparţin minorităţilor etnice, inclusiv rromă, în vederea încurajarii acestora în a opta pentru o carieră în poliţie.

Campania face parte din proiectul derulat de Poliţia Română: „Promovarea bunei guvernări în comunităţile multiculurale. Acces şi participare a minorităţilor etnice la viaţa publică”.

Poliţiştii IPJ Bihor vor fi coordonaţi în periplul lor de către subcomisar de politie Ioana Indrieş, şef al Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii.

Ore de vizitare:

ora 09.30 – Liceul Teoretic Ady Endre;

ora 11.00 – Liceul Romano – Catolic;

ora 13.00 – Liceul Reformat,

Vineri, acţiuni similare vor avea loc la licee din Budoi, Săcueni şi Marghita.

Mai amintim că în ultimii ani Poliţia acţionează organizat şi pentru recrutarea de agenţi şi ofiţeri de etnie rromă, în ideea că aceştia pot conclucra mai eficient cu comunităţile rrome.

Dealtfel, şi în acest an, IPJ Bihor selecţionează candidaţi inclusiv de etnie rromă pentru şcolile de agenţi de poliţie de la Câmpina şi Cluj Napoca, respectiv pentru Academia Tehnică Militară şi Academia de Poliţie Bucureşti întrucât toate aceste unităţi de şcolarizare au un număr de locuri rezervat pentru viitori poliţişti de etnie rromă.Cristian Horgos0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase