Poliţişti la ştrand, în Ungaria

1Comentariu
Poliţişti la ştrand, în Ungaria
Hajduszoboszlo - Oamenii legii vor ajuta turiştii români să se ferească de hoţi şi să-şi rezolve mai uşor problemele.Turiştii români care merg la ştrandul de la Hajduszoboszlo vor fi păziţi de poliţişti români.

Începând de marţi, un echipaj format din doi poliţişti de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Bihor îi vor sprijini pe colegii lor din Ungaria atunci când vor avea de rezolvat cazuri în care sunt implicaţi români.

Primul echipaj format din doi poliţişti vor rămâne la Hajduszoboszlo timp de două săptămâni, după care vor fi înlocuiţi de alţi colegi. Poliţiştii români sunt detaşaţi în staţiunea maghiară până în 24 august, iar acţiunea se va repeta în fiecare vară.

În ajutorul turiştilor

Oamenii legii nu vor avea atribuţii în rezolvarea efectivă a cazurilor, însă vor acorda sprijin românilor care vor avea probleme. „Cei doi agenţi îi vor sprijini pe cetăţenii români pentru a nu deveni victime ale infractorilor şi îi vor ajuta pe poliţişţii maghiari cu traducerea”, a declarat comisar Adrian Bucur, adjunctul Poliţiei Municipale Oradea. De asemenea, poliţiştii vor încerca să identifice şi infractorii români care acţionează în staţiunea maghiară.

„Este prima colaborare concretă între Inspectoratul Judeţean de Poliţie Bihor şi Poliţia din Hajduszoboszlo. Scopul este prevenirea victimizării turiştilor români care vin în staţiune”, a declarat comisarul şef Liviu Popa, inspectorul şef al IPJ Bihor. Oamenii legii vor patrula împreună cu colegii lor din Ungaria, în ştrand şi în staţiune, în special după-masa şi seara.

În număr mare

Măsura a fost luată ca urmare a faptului că cei mai mulţi turişti care vizitează Hajduszoboszlo, după maghiari, sunt românii. „Anul trecut au fost 27.000 de turişti români. Nu i-am luat în considerare pe cei care au venit doar pentru o zi. Cei mai multi s-au cazat la hotel. Turiştii români au stat anul trecut 75.000 de nopţi aici. Cei mai mulţi vin pentru două trei zile. Sunt foarte mulţi români şi sunt mulţi care s-au mutat aici şi au nevoie de cineva care să-i ajute atunci când au probleme”, a spus Domjan Sandor, şeful Căpetăniei Hajduszoboszlo.

Marţi, un grup de români la care le-au fost furate bagajele în ştrand, au cerut ajutorul primei patrulei formată din poliţiştii români. „Ne-a furat tot, 30.000 de forinţi, hainele şi un aparat foto digital în valoare de 45.000 de forinţi”, a povestit poliţiştilor Mircea Cîmpian, un jandarm din Cluj.

Poliţiştii români au fost recunoscuţi imediat de turiştii din ţară, care s-au arătat încântaţi de detaşarea lor în Ungaria.

„Este o idee foarte bună, ne simţim mai în siguranţă”, a spus Radu Mihuţ. „Dacă nu cunoşti limba te înţelegi mai greu cu poliţiştii de aici”, a spus Comsin Voicu. Colaborarea se va extinde şi în ceea ce priveşte Poliţia Rutieră şi este posibil ca şi poliţişti maghiară să fie detaşaţi în Băile Felix.

Hajduszoboszlo este cel mai mare ştrand din estul Europei, în aer liber, cu apă termală şi este vizitat de foarte mulţi turişti. La sfârşit de săptămâna staţiunea, care se întinde pe 30.000 de hectare, este vizitată de circa 25.000 de turişti, pe zi, cât toată populaţia oraşului Hajduszoboszlo.

Georgiana Anghel1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor