Poliţiştii ar putea bloca alegerile

5Comentarii
Poliţiştii ar putea bloca alegerile
BUCURESTI/ORADEA - Liderii sindicatelor poliţiştilor din întreaga ţară se reunesc astăzi şi în zilele următoare la Bucureşti în Consiliul Naţional şi vor decide dacă vor recurge la eventuale mişcări de protest. Poliţiştii ameninţă cu blocarea alegerilor în cazul în care, legea care prevede majorarea salariilor acestora nu va fi adoptată de Parlament până la data de 25 noiembrie.

Potrivit liderului Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC), din Ministerul Internelor şi Reformei Adminstrative, Marin Gruia, formaţiunea pe care o reprezintă a înaintat o scrisoare Camerei Deputaţilor, prin care a solicitat un răspuns în legătură cu situaţia acestei legi, întrucât a fost depăşit termenul legal de 30 de zile, fără ca sindicatul să primescă nici un răspuns. Ultima mişcare de protest organizată de poliţişti a avut loc în primăvara acestui an, când aproximativ 4000 de reprezentanţi ai sindicatelor din întreaga ţară au participat la un miting de protest la Bucureşti. Dintre solicitările formulate atunci de liderii sindicatului doar o parte au fost soluţionate. Potrivit cms. şef Petru Martin, reprezentant al judeţului Bihor, aflat în aceste zile la Bucureşti, au rămas pe dinafară majorarea salariilor, îmbunătăţirea condiţiilor de muncă şi problema ultrajelor. „La reuniunea liderilor de sindicat din aceste zile vom decide dacă vom recurge la o mişcare de protest în cazul în care legea de majorare a salariilor şi soluţionare a altor drepturi ale poliţiştilor nu va fi adoptată până în 25 noiembrie”, a declarat telefonic Petru Martin. Dacă se va decide acest lucru, nu vor mai fi asigurate securitatea voturilor, paza sacilor cu buletine şi a secţiilor, în afara programului de votare, la alegerile din 30 noiembrie.

Guvernul a aprobat în sedinta de marţi, prin Ordonanţă de Urgenţă, modificări ale Legii 360/2002 privind Statutul poliţistului, prin care se va asigura asistenţă juridică pentru poliţişti. Astfel aceştia vor beneficia, în instanţă de asistenţă juridică gratuită pentru eventualele acţiuni care le-ar putea fi imputate în desfăşurarea atribuţiilor de serviciu, urmând ca sumele necesare sa fie suportate de unităţile de poliţie.

 

Mălina Pop5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor