Polițiștii au depus jurământul de credință

De Alexandru Guiaș
Reactualizat la:
6Comentarii
Polițiștii au depus jurământul de credință
Cincisprezece polițiști proveniți din sursă externă, au fost primiți în rândul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor.

Sala de Ceremonii a Inspectoratului de Poliție Județean Bihor a fost gazda festivității de depunere a jurământului de credință a agenților de poliție bihoreni încadrați din sursă externă. Evenimentul a avut loc luni, 11 iulie, începând cu ora 11:00. Ceremonia, încărcată de emoție și solemnitate, a fost condusă de chestorul Liviu Popa, șeful Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, care a prezentat mesajul chestorului Bogdan Despescu, ispectorul general al Poliției Române. În prezența prefectului Județului Bihor și a numeroși invitați, cei 15 polițiști bihoreni proaspăt încadrați în rândul Poliției Bihorene au rostit la unison Jur să respect Constituţia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului, să aplic în mod corect şi fără părtinire legile ţării, să-mi îndeplinesc cu răspundere şi bună credinţă îndatoririle ce-mi revin potrivit funcţiei şi să păstrez secretul profesional. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!”. La festivitate au participat și familiile noilor agenți de poliție bihoreni, vădit emoționate de însemnătatea momentului.

Cei 15 polițiști s-au prezentat la datorie începând cu 1 iulie, urmând să-și desfășoare activitatea ca agenți de ordine și siguranță publică în cadrul posturilor de poliție rurale Abram, Abrămuț, Balc, Batăr, Buduslău, Boianu Mare, Cherechiu, Derna, Olcea, Roșia, Sârbi, Sâniob, Suplacu de Barcău, Șimian și Viișoara din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor.

Din 25 iulie, timp de trei luni, noii polițiști bihoreni vor participa la cursul de inițiere în carieră, un curs de pregătire intensivă, în cadrul căruia vor învăța tainele meseriei de polițist. După finalizarea cursului, pentru alte trei luni se vor afla în responsabilitatea unui coleg cu experiență, care le va arăta, pas cu pas, ce presupune munca de poliție. La sfârșitul celor șase luni de probă, aceștia vor susține un examen de definitivare. Odată promovat acest examen, cei 15 agenți de poliție vor deveni polițiști cu acte în regulă, 24 de ore din 24 în slujba comunității.6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor