Polițiștii au deschis porțile pentru cei mici

De Alexandra Lăzureanu
Reactualizat la:
FOTO: IPJ Bihor
FOTO: IPJ Bihor
Peste 400 de copii au fost marţi, și alți peste 500 de copii au ţinut să fie aproape de poliţiştii bihoreni și miercuri, în ciuda ploii de afară, la activităţile organizate la sediul Poliţiei Bihorene, în cadrul Săptămânii dedicate activităţilor extraşcolare a elevilor din şcolile primare, gimnaziale şi liceale „Şcoala Altfel – Să ştii mai multe, să fii mai bun!”


Astfel, în cele două zile, curtea IPJ Bihor a fost neîncăpătoare pentru copiii bihorenilor care au dorit să înveţe din tainele meseriei de poliţist, dar şi să asiste la programul pregătit special pentru ei de poliţişti în cadrul programului „Şcoala Altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!”

Elevii prezenţi au admirat şi aplaudat demonstraţiile câinilor de serviciu ai poliţiştilor bihoreni, au fost fascinaţi de simulările de intervenţie rapidă ale poliţiştilor de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale şi au fost încântaţi de dotările laboratorului criminalistic mobil, pe care au avut ocazia să îl studieze îndeaproape, sub supravegherea atentă a specialiştilor Serviciului Criminalistic.

Copiii prezenţi în curtea Poliţiei Bihorene au fost implicaţi activ în toate activităţile organizate special pentru ei de poliţiştii bihoreni, au avut posibilitatea să observe îndeaproape autoturismele de serviciu din dotarea poliţiştilor bihoreni, în care s-au urcat, fiindu-le permisă, spre încântarea lor, şi folosirea semnalizării acustice a autovehiculelor.

De asemenea, elevii au avut posibilitatea de a asista la prezentarea tehnicii de luptă şi a aparaturii din dotarea poliţiştilor bihoreni. Un punct de atracţie pentru copii au fost motocicleta şi autoturismele aflate în dotarea Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor.
În cadrul activităţilor desfăşurate la sediul IPJ Bihor, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi cei ai Biroului Poliţiei de Proximitate i-au implicat pe copii în concursurile preventive „Prevenirea la cutie”, „Ghiceşte indicatorul de circulaţie” şi într-un concurs de cuvinte încrucişate pe teme de prevenire a criminalităţii.

Poliţiştii de prevenire bihoreni au prezentat liceenilor prezenţi oferta educaţională a unităţilor specializate ale MAI, în cadrul Campaniei preventive „Şi tu poţi deveni poliţist”, care are ca scop promovarea profesiei de poliţist în rândul tinerilor de liceu.

Manifestările organizate sub genericul „Zilele Porţilor Deschise pentru Elevi” continuă și azi, în intervalul orar 9:00 – 11:00, la sediul IPJ Bihor.
Alte sute de copii sunt aşteptaţi să treacă pragul Poliţiei Bihorene, aceştia urmând să fie implicaţi, la rândul lor, într-o serie de concursuri cu caracter educativ – preventiv, sesiuni de informare, vizionări de filme educativ – preventive şi, totodată să asiste la demonstraţiile poliţiştilor bihoreni. În acelaşi context, la standul cu materiale informativ-preventive amenajat în curtea Poliţiei Bihorene, poliţiştii de prevenire şi rutieri bihoreni au pregătit, pentru a distribui, sute de pliante, orare şi broşuri cu conţinut preventiv.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !