Polițiștii bihoreni de pază la școli

De Alexandru Guiaș
Au ascultat cuminți sfaturile polițiștilor
Au ascultat cuminți sfaturile polițiștilor - © Foto: IPJ Bihor
În această săptămână polițiștii bihoreni vor efectua mai multe acțiuni de informare și verificare în școli.

Pe parcusul săptămânii 9-13 mai, la nivel național au fost intensificate acţiunile pentru asigurarea unui climat de siguranţă în incinta şi în zona adiacentă unităţilor de învăţământ preuniversitar, pentru prevenirea şi combaterea delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor și pentru eficientizarea măsurilor necesare asigurării bunei desfăşurări a procesului instructiv-educativ.

Prevenire, verificare, sprijin

În acest context, măsurile pe care le iau poliţiştii bihoreni în această perioadă sunt structurate pe trei paliere: prevenirea prin acţiuni educative; verificarea modului de supraveghere, pază și acces în unităţile, în conformitate cu prevederile legii; acordarea sprijinului de specialitatate. Zilnic, echipaje de poliţie vor fi prezente în zona intrărilor în şcoli, în intervalele orare în care se efectuează intrarea şi ieşirea de la cursuri a elevilor.

De asemenea, polițiștii vor efectua patrulări în zona şcolilor, atât pe parcursul orelor de curs, cât şi în perioadele când elevii nu au cursuri, întrucât multe unităţi şcolare deţin terenuri de sport care sunt frecventate de un număr mare de copii. Polițiștii bihoreni vor continua acțiunile desfășurate în incinta şi în zona adiacentă unităţilor de învăţământ preuniversitar, pentru siguranța elevilor și prevenirea victimizării acestora, prevenirea delincvenței juvenile și a victimizării minorilor constituind priorități ale Poliției bihorene.

4politie scoli2

În acțiunile desfășurate la început de săptămână au fost implicați peste 100 de polițiști bihoreni din cadrul structurilor de prevenire, proximitate, rutieră, ordine publică, alături de polițiștii din mediul rural.

Poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenirea Criminalităţii, împreună cu cei rutieri, sprijiniţi de cei de la proximinate, vor continua întâlnirile preventive cu elevii, în cadrul unităţilor şcolare. Astfel, în cursul acestei săptămâni polițiștii vor desfășura mai multe proiecte preventive: „Școala siguranței Tedi”, „Unde-i lege nu-i tocmeală”, „Siguranță de nota 10”. Aceste proiecte au ca teme educația rutieră, siguranța pe Internet și prevenirea violenței în școli.

Sancțiuni pentru nereguli

Luni, 9 mai, polițiștii bihoreni au derulat 24 de activități informativ-preventive în instituțiile de învățământ din județ, acestea urmând să continue pe parcursul întregii săptămâni. Totodată, polițiștii bihoreni vor efectua controale periodice privind respectarea prevederilor legii privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor.

Astfel, vor fi făcute în permanenţă verificări privind modul de acces în incinta şcolilor şi executarea pazei. La început de săptămână, polițiștii bihoreni au efectuat 28 de controale la societăți comerciale și unități asigurate cu pază de pe raza județului Bihor. Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 21 de sancțiuni contravenționale, din care una privind circulația pe drumurile publice și 5 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !