Poliţiştii de proximitate se pregătesc pentru UE

ORADEA – Anul trecut a presupus şi consolidarea unui nou concept de poliţist, poliţistul de proximitate. Orientat către prevenirea infracţionalităţii, conceptul de poliţist de proximitate se adresează direct cetăţenilor şi îşi propune să le rezolve problemele pe cale amiabilă.

„Anul 2006 a fost unul de reorganizare a Structurii de ordine publică la nivel naţional. Obiectivele urmărite au fost atragerea de parteneri şi apropierea de comunitate, precum şi abordarea fenomenului infracţional într-o manieră proactivă, preventivă”, explică agentul-şef principal Florian Bogole, coordonatorul Compartimentului Poliţiei de Proximitate Oradea.

Poliţiştii de proximitate au avut anul trecut 950 de întâlniri cu reprezentanţii asociaţiilor de proprietari, fiind identificate peste 400 de potenţiale victime (persoane de vârsta a treia, persoane cu dizabilităţi sau copii, care pot cădea foarte uşor pradă răufăcătorilor). De asemenea, în unităţile de învăţământ au fost întreprinse peste 1.000 de acţiuni preventive, ocazie cu care s-au purtat discuţii cu elevii cu probleme. Poliţiştii de proximitate au reuşit să detensioneze, pe cale amiabilă, 350 de stări conflictuale.

„Având în vedere că am intrat în Uniunea Europeană, anul acesta va trebui să desăvârşim compatibilizarea Poliţiei de Ordine Publică cu structurile similare europene. Vom continua implementarea conceptului de poliţist de proximitate şi ne propunem câteva acţiuni punctuale în ceea ce priveşte tâlhăriile sau furturile din auto. Aşteptăm o mărire a numărului de lucrători pentru a reuşi o şi mai bună acoperire a teritoriului şi sprijin logistic pentru realizarea unor pliante cu caracter preventiv-informativ”, mai spune agentul-şef principal Florian Bogole.

Ovidiu Morcan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !