Poliţiştii din apropierea orădenilor

3Comentarii
Poliţiştii din apropierea orădenilor
Poliţiştii de proximitate sunt oamenii pe care îi vom găsi mereu lângă noi, în slujba cetăţenilor.

Poliţiştii de proximitate sunt oamenii care activează în cadrul Compartimentului de Proximitate care face parte din Biroul de Ordine Publică pentru Mediul Urban din subordinea Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Bihor. Astfel, transmite agentul şef principal Florian Bogole, „aceşti poliţişti nu trebuie niciodată ocoliţi. V-aţi întrebat vreodată dacă cunoaşteţi poliţistul de proximitate din zona dumneavoastră? Probabil că mulţi dintre cetăţeni nu ştiu nici măcar cum îl cheamă sau cum arată. Alţii nu ştiu nici măcar unde se află Poliţia Municipiului”. „Această atitudine, spun poliţiştii, este păguboasă, deoarece oamenii legii, ofiţerii şi agenţii de poliţie vă vor binele şi nu sunt motive să îi evitaţi”. Ei cunosc cel mai bine, pe linia lor de activitate, ce se întâmplă în zona în care locuiţi. Totodată, poliţiştii de proximitate sunt oameni competenţi care ştiu să vă pună în temă cu anumite aspecte ale stării infracţionale şi să vă indice măsurile de protecţie pe care trebuie să le luaţi pentru a nu deveni victimele hoţilor sau altor categorii de infractori. Aceştia sunt cei mai buni „profesori” pentru a vă iniţia în formarea deprinderilor atât de necesare care să bareze calea infractorilor şi să vă ajute în depistarea şi înlăturarea condiţiilor care favorizează comiterea delictelor.

Stop criminalităţii!

Agentul şef principal Bogole, roagă orădenii să apeleze la poliţiştii de proximitate ori de câte ori au nevoie de un sfat, ajutor sau sprijin: „Căutaţi aceşti poliţişti, apropiaţi-vă de ei şi cereţi-le sfatul. Veţi avea întotdeauna plăcuta surpriză ca aceşti oameni să vă facă o bună impresie şi vă veţi convinge cât de multe lucruri utile aveţi de învăţat de la ei”. Colaborarea cu aceşti poliţişti va fi întotdeauna în defavoarea răufăcătorilor şi în folosul cetăţenilor şi, desigur, al comunităţii, spune Bogole. „Poliţia de proximitate, în sensul larg al conceptului, este o metodă de lucru a poliţiei. Prin atitudinea faţă de muncă, stilul de conducere şi strategia de organizare se urmăreşte recunoaşterea preventivă şi practică a problemelor comunităţii, care provoacă frica şi nesiguranţa, precum şi a cauzelor care pot duce la criminalitate. Acestea sunt rezolvate şi îndepărtate în strânsă legătură cu populaţia şi cu alte instituţii. Accentul se pune cu precădere pe măsurile preventive din activitatea de poliţie”, specifică în continuare Florian Bogole.

Sunt oameni de încredere

„Activitatea poliţiştilor de proximitate presupune o bună cunoaştere a populaţiei şi crearea unui raport natural de încredere între populaţie şi poliţie”, crede agentul şef principal Bogole. Poliţiştii de proximitate sunt selectaţi din rândul agenţilor de poliţie cu o pregătire serioasă şi, în general, cu mulţi ani de experienţă în poliţie. Fiecărui agent îi intră în responsabilitate o anumită zonă din oraş, cuprinzând mai multe străzi. Municipiul Oradea este împărţit în opt astfel de sectoare care sunt acoperite de 17 poliţişti. Aceştia patrulează, indiferent de anotimp sau de condiţiile meteo, zilnic, minim şase ore, pe jos în zona de responsabilitate. „Totodată, poliţiştii menţin un contact permanent cu asociaţiile de proprietari, şcolile, comercianţii, organizaţiile neguvernamentale şi cu alte instituţii. Ei identifică şi consiliază persoanele care fac parte din categoriile aflate în pericol mai mare de a deveni victimele unei infraţiuni: copii, persoane în vârstă sau cu dizabilităţi. De asemenea, noi recepţionăm reclamaţiile şi sesizările cetăţenilor care privesc stările conflictuale, tulburarea liniştii publice”, completează Florian Bogole.

Mai aproape de orădeni

În colaborare cu Poliţia de Proximitate, Jurnal bihorean doreşte să facă cunoştinţă orădenilor cu poliţiştii de proximitate din toate zonele oraşului, pentru ca cetăţenii să ştie la cine să apeleze în caz de nevoie, fie şi doar pentru un sfat şi de asemenea pentru a-i ajuta să înţeleagă mai bine atribuţiile şi munca acestor poliţişti. Aşadar, în perioada următoare, orădenii vor putea regăsi, în diferite zile ale săptămânii datele de contact, fotografiile şi date despre zona de acţiune a tuturor poliţiştilor de proximitate din municipiu, pentru a se putea familiariza mai uşor cu aceştia.

A.L.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor