Poliţiştii, în vacanţă şi concediu

De Otilia Șandor
Poliţiştii, în vacanţă şi concediu
Chiar dacă intră în vacanţă, copiii tot nu scapă de poliţişti.

Ca în fiecare vară, poliţiştii bihoreni, de la Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au pregătit, alături de polițiștii de proximitate de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bihor, o mulţime de activităţi cu caracter preventiv, menite să îi apere pe copii.

De la începutul acestei luni, copii de diferite vârste şi din diferite instituţii au fost angrenaţi de poliţişti în activităţi preventive din instituţii şcolare din județul Bihor, pentru a fi preveniţi despre delincvența juvenilă și victimizarea lor. Asta pentru că, spun poliţiştii, tinerii pot cădea cu uşurinţă în capcana infracţionalităţii, mai cu seamă datorită caracteristicilor vârstei, teribilismului şi dorinţei de a gusta noul la orice pas.

foto_8_actiuni_preventive

Au fost astfel organizate o serie de activităţi în cadrul campaniilor preventive „Unde-i lege, nu-i tocmeală!”, „Siguranţă de nota 10”, „Un antidot al violenţei”, „Siguranţă pe Internet” și în cadrul campaniei „Și tu poți deveni polițist”.

Poliţiştii de prevenire bihoreni s-au întâlnit cu grupuri de elevi din ciclul primar, gimnazial, liceal și cu preșcolari de la Școala Gimnazială „Ioan Slavici”, Școala Gimnazială „Octavian Goga”, Școala Gimnazială „Oltea Doamna”, la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu”, Liceul Teoretic „Lucian Blaga”, Liceul Teoretic „Ady Endre”, Liceul Teologic Romano-Catolic „Szent Laszlo” din municipiul Oradea și la Grupul Școlar Agroindustrial „Tamasi Aron” din Borș.

foto_17_actiuni_preventive

Copiii din aceste unităţi de învăţământ au vorbit cu poliţiştii şi despre siguranţa pe Internet, cu accent pe avantajele acestuia, pericolele şi riscurile mediului virtual. Copiii au fost puşi în gardă referitor la siguranţa bunurilor personale, prin prezentarea unor cazuri de victimizare, fiind dezbătuţi, totodată, factorii favorizanţi şi măsurile de prevenire pe mai multe categorii de furturi: din buzunare, din locuinţe, din autoturisme, furturile de telefoane mobile etc..

Lecţiile de educație rutieră nu au lipsit, poliţiştii având ca scop conştientizarea copiilor despre pericolele din trafic şi dezvoltarea unui comportament preventiv. Copiii au primit, ca să nu uite, pliante, broşuri şi alte materiale cu mesaj preventiv.

Pentru vacanţă

Tot de la începutul acestei luni, polițiștii de prevenire bihoreni s-au întâlnit cu vârstnicii din centrele multifuncţionale din Oradea şi din alte locuri intens circulate în sezonul estival, precum parcuri și centre comerciale, pentru a preveni furturile din buzunare, genţi şi din locurile de petrecere a timpului liber, tâlhăriile şi furturile din locuinţe sau din maşini.

4police

Poliţiştii s-au dus să vorbească cu oamenii în locaţiile cu un aflux mare de public, ca să le dea sfaturi, le-au spus cum să se ferească de hoţii de buzunare. Oamenii au primit materiale informative realizate în campaniile „Atenţie la hoţii din buzunare”, „Infractorii te pot cunoaşte mai bine decât crezi” şi în cadrul campaniei „Neglijenţa, invitaţie deschisă la furt”.

foto_13_actiuni_preventive

Poliţiştii anunţă că vor continua acțiunile preventive în locuri preferate de cetățeni pentru petrecerea timpului liber, ștranduri, parcuri etc., pentru a-i face să conștientizeze importanța conduitei preventive și pe perioada vacanței sau concediului.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !