Poliţiştii, la ceas de bilanţ

Poliţiştii, la ceas de bilanţ
REŞIŢA – Principalul obiectiv al poliţiei a fost îndeplinirea standardelor de performanţă prin încadrarea în programul „Strategia de modernizare a Poliţiei Române pentru perioada 2004-2007“.

„Anul 2006 a fost unul greu, întrucât a trebuit să facem o serie de eforturi pentru a ne alinia la standardele europene“, a declarat comisarul şef Dumitru Micu, inspectorul şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Caraş-Severin.

Combaterea criminalităţii

Printre obiectivele pentru anul 2006 s-a aflat şi politica combaterii criminalităţii. Astfel, în ceea ce priveşte infracţiunile sesizate, acestea au crescut cu 4,97% faţă de anul 2005, în cursul anului 2006, fiind constatate un număr de 8405 infracţiuni, din care 1762 au fost de natură economico-financiară, 3649 de natură judiciară şi 2994 de altă natură.

O veste bună este că infracţiunile soluţionate au crescut cu 8,07% faţă de anul trecut. În ceea ce priveşte infracţiunile grave, comise cu violenţă şi acestea au fost în număr redus. Omorurile au scăzut cu 40%, de la cinci, în 2005, la trei, în 2006.

Infracţiuni economice

Obiectivul prioritar pe linie economică, l-a constituit creşterea siguranţei, asigurarea legalităţii, precum şi îmbunătăţirea climatului mediului de afaceri de pe raza judeţului. La nivelul întregului judeţ au fost constatate 1487 infracţiuni de natură economico-financiară şi au fost soluţionate 881.

Piaţa produselor piratate şi contrafăcute a dus la o serie de acţiuni ale agenţilor de poliţie, concretizate în confiscarea a 246 casete audio, 458 fonograme (CD), 2057 DVD, 6758 marcaje holografice şi 36 aparate folosite pentru multiplicarea neautorizată a acestora. De asemenea, au fost confiscate bunuri în valoare de 650.010 lei noi şi 2.860 euro.

Activităţile investigative

O altă prioritate a poliţiei judeţului nostru, pentru anul în curs, a fost îmbunătăţirea activităţilor investigative. Astfel, la nivelul inspectoratului s-au aflat în lucru 11.156 dosare penale, din care 4093 dosare cu autori necunoscuţi. Dintre acestea, au fost soluţionate 7235 dosare penale, din care 3308 cu urmărirea penală începută şi 3927 lucrări penale cu alte soluţii.

Programe de prevenire

Pe parcursul lui 2006, poliţia rutieră a desfăşurat două programe de prevenire a accidentelor rutiere. Primul, „Stop accidentelor rutiere viaţa are prioritate“, a avut ca obiectiv reducerea cu 5% a mortalităţii în urma accidentelor rutiere. Cel de-al doilea este unul la nivel local de reducere a accidentelor cu 12%, pe D.N. 6. Programele au fost îndeplinite în totalitate, accidentele grave scăzând cu 10,5%, cu 3,2% la morţi şi 13,3% la răniţi grav.

În a doua jumătatea a anului curent au fost organizate şi s-au desfăşurat numeroase activităţi în legătură cu pregătirea intrării în vigoare şi aplicarea noului Cod rutier, menite să ducă la conştientizarea tuturor categoriilor de participanţi la trafic, precum şi a administratorilor reţelelor rutiere.

Doina Rolea0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase